Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh Lớp 12 - Năm học 2016-2017 - Thoai Ngoc Hau High School (Có đáp án)

pdf92 trang | Chia sẻ: thienbinh2k | Ngày: 20/07/2023 | Lượt xem: 163 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem trước 20 trang mẫu tài liệu Đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh Lớp 12 - Năm học 2016-2017 - Thoai Ngoc Hau High School (Có đáp án), để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
THOAI NGOC HAU HIGH SCHOOL 
Full name:..Class:12.. Date:. 
THE FIRST TRIAL TEST INTO UNIVERSITY 
School year: 2016 – 2017 
Time allotted: 60 minutes 
(156118) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that 
needs correction in each of the following questions. 
1. The wooden fence surrounded the factory is beginning to fall down because of the rain. 
 A B C D 
2. A turtle differs from other reptiles in that its body is encased in a protective shell of their own. 
 A B C D 
3. It is a good idea to be careful in buying or purchasing magazines from salespersons who may 
 A B C D 
come to your door. 
(156122) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in 
meaning to each of the following questions. 
4. No one has seen Linda since the day of the party. 
A. Linda has not been seen since the day of the party. 
B. Linda is nowhere to be seen at the party. 
C. The party is going on without Linda. 
D. No one has seen Linda for ages. 
5. He talked about nothing except the weather. 
A. He talked about everything including weather. 
B. His sole topic of conversation was the weather. 
C. He had nothing to say about the weather. 
D. He said he had no interest in the weather. 
6. He doesn’t study hard, so he can fail the exam. 
A. If he studies hard, he won’t fail the exam. 
B. If ha didn’t study hard, he wouldn’t fail the exam. 
C. If he studied hard, he wouldn’t fail the exam. 
D. If he hadn’t studied hard, he wouldn’t have failed the exam. 
(156126) Read the following pasage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to 
indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 7 to 11. 
When you first apply for a job, you (7).not succeed in getting it. It’s always a good 
(8)..to ask them to explain to you what prevent you from beating the other candidates. 
Don’t complain about the situation, but ask them to advise you (9).whta you can do 
better next time. Perhaps the interviewer disapproved of or disagree with something you said. Perhaps 
they just glanced at your application and saw something that made it easy to choose between you and 
another candidate. Don’t regard it as a failure, but recognize it as a chance to learn more. (10) 
.you don’t worry too much about it and continue to believe in yourself, you’ll eventually 
find the chance you’ve been waiting for. Then, your family and friends will be able to 
(11)..you on your success. 
7. A. might B. wouldn’t C. won’t D. must 
8. A. means B. opinion C. idea D. method 
9. A. about B. of C. over D. in 
10. A. As far as B. By far C. So far D. As long as 
11. A. encourage B. congratulate C. promote D. depend 
(156132) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitablr response to 
complete each of the following exchanges. 
12. Mrs Mai: “ ” -> Mr. Brown: “ Thank you. We are proud of him.” 
A. Your kid is naughty. B. Can we ask your child to take a photo? 
C.Your child is just adirable. D. I can give your kid a lift to school. 
13. Ken and Laura are saying goodbye to each other after going to LOTTE Center. And they are 
going to have a date with each other later. 
Laura: “ Well, it’s getting late. May be we could get together sometime.” 
Ken: “” 
A. Nice to see back you. B. Take it easy. 
C. Sounds good. I’ll give you a call. D. Yes, I’ve enjoyed it. 
(156135) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in 
meaning ti the underlined word(s) in each off the following questions. 
14. The use of lasers in surgery has become relatively commonplace in recent years. 
A.absolutely B. relevantly C. comparatively D. almost 
15. From an airplane, the grasslands of the western prairie appear almost as uniform as a placid sea. 
A. noisy B. calm C. seedy D. fake 
(156138) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE 
in meaning ti the underlined word(s) in each off the following questions. 
16. The most important thing is to keep yourself occupied. 
A. busy B. comfortable C.free D. relaxed 
17. in most countries, compulsory military service does not apply to women. 
A. Optional B. mandatory C. beneficial D. constructive 
(156141) Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to 
indicate the correct answer to each of the questions from 18 to 25. 
The three phases of human memory are the sensory memory, the short-term memory, and the long-
term memory. This devision of the memory into phases is based on the length of time of the 
memory. 
Sensory memory is instantaneous memory. It is an image or memory that enters your mind only for 
a short period of time; it comes and goes in under a second. The memory will not last longer than 
that unless the information enters the short-term memory. 
Information can be held in the short-term memory for about twenty seconds or as long as you are 
actively using it. If you repeat a fact to yourself, that fact will stay in your short-term memory as 
long as you keeprepeating it. Once you stop repeating it, either it is forgotten or it moves into long 
term memory. 
Long-term memory is the huge memory tank that can hold ideas and images for years and years. 
Information can be added to your long-term memory when you actively try to put it there through 
memorization or when an idea or image enters your mind on its own. 
18. The best title for this pasage would be 
A. The difference between sensory and short-term memory. 
B. How long it takes to memorize. 
C. The stages of human memory. 
D. Human phases. 
19. The three phases of memory discussed in the pasage are differentiated according to 
A. The location in the brain 
B. The period of time it takes to remember something 
C. How the senses are involved in the memory. 
D. How long the memory lasts. 
20. The expression “ is based on” in the first paragraph could be best replaced by. 
A. Is on the top of B. is at the foot of C. depends on D. is below 
21. According to the passage, which type of memory is the shortest? 
A. Sensory memory B. Active memory 
C. Short-term memory D. Long-term memory 
22. According to the passage, when will information stay in your short-term memory? 
A. For as long as twenty minutes B. As long as it is being used. 
C. After you have repeated it many times. D. When it has moved into long-term memory. 
23. All of the following are TRUE about long – term memory EXCEPT that 
A. it has a very large capacity. 
B. it can hold information. 
C. it is possible to put information into it through memorization. 
D. memorization is the only way that information can get there. 
24. the expression “on its own” in the last sentence can be best replaced by “..” 
A. by itself B. in it own time C. with its possessions D. in only one way 
25. It can be inferred from the passage that if a person remembers a piece of information for two 
days, this is probably. 
A. three phases of memeory B. the sensory memory 
C. the short-term memory D. the long-term memory 
(156150) Mark the letter A, B, C , or D on your answer sheet to indicate the correct answer to 
each of the following questions 
26. Not only.the exam but she also got a scholarship. 
A. dis she pass B. she passed C. she has passed D. has she passed 
27. he was the first person.the room. 
A. entering B. to enter C. to be enter D. having entered 
28. Unfortunately, the company closed down because it couldn’t keep.with rapidly 
changing technology. 
A. speed B. time C. fast D. pace 
29. The climate of China is similar in many ways to 
A. that of the United States B. which of the United States 
C. the United States D. this of the United States 
30. Western women are more  than Asian women. 
A. depend B. independent C. independently D. dependence 
31. The twins look so much alike that no one canthem. 
A. take/ apart B. tell/ away C. tell/ apart D. take/ on 
32. The teacher always.that the students make an outline before writing a complete essay. 
A. reports B. recommends C. tells D. says 
33. I have no patience with gossips. What I told Bill was a secret. Heit to you. 
A. mustn’t read B. shouldn’t have repeated 
C. mustn’t have repeated D. shouldn’t read 
34. ..he was kidnapped by the Iraqui guerrillas yesterday has been confirmed. 
A. That B. What C. If D. Unless 
35. Air pollution poses a..to both human health and our environment. 
A. jeopardy B. difficulty C. problem D. threat 
36. The people whothe survey said that they had examined over 1,000 accidents. 
A. gave B. proceed C. set D. conducted 
37. The teacher had some exercise.at home yesterday so that he can correct them today. 
A. be done B. to be done C. being done D. done 
(156163) Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to 
indicate the correct answer to each of the questions 
Telecommuting is some form of computer communication between employees’ homes and offices. 
For employees whose job involve sitting at a terminal or word processor entering data or typing 
reports, the location of the computer is of no consequence. If the machine can communicate over 
telephone lines, when the work is completed, employees can dial the office computer and transmit 
the material to their employers. A recent survey in USA Today estimates that there are 
approximately 8,7 million telecommuters. But although the numbers are rising annually, the trend 
does not appear to be as significant as predicted when Business Week published “The Portable 
Executive” as its cover story a few years ago. Why hasn’t telecommuting become more popular? 
Clearly, change simply takes time. But in addition, there has been active resistance on the part of 
many managers. These executives claim that supervising the telecommuters in a large work force 
scattered across the country would be too difficult, or, at least, systems for managing them are not 
yet developed, thereby complicating the manager’s responsibilities. 
It is also true that employees who are given the option of telecommuting are reluctant to accept the 
opportunity. Most people feel that they need regular interaction with a group, and many are 
concerned that they will not have the same consideration for advancement if they are not more 
visible in the office setting. Some people feel that even when a space in their homes is set aside as 
a work area, they never really get away from the office. 
38: With which of the following topics is the passage primarily concerned? 
A. An overview of telecommuting. B. The failure of telecommuting. 
C. The advantages of telecommuting. D. A definition of telecommuting. 
39: How many Americans are involved in telecommuting? 
A. More than predicted in Business Week. B. More than 8 million. 
C. Fewer than last year. D. Fewer than estimated in USA Today. 
40: The phrase “of no consequence” means 
A. of no use B. irrelevant C. of no good D. unimportant 
41: The author mentions all of the following as concerns of telecommuting, EXCEPT 
A. the opportunities for advancement. B. the different system of supervision. 
C. the lack of interaction with a group. D. The work place is in the home. 
42: The word “them” in the second paragraph refers to.. 
A. telecommuters B. systems C. executives D. responsibilities 
43: The reason why telecommuting has not become popular is that the employees . 
A. need regular interaction with their families. 
B. are worried about the promotion if they are not seen at the office. 
C. feel that a work area in their home is away from the office. 
D. are ignorant of telecommuting. 
44: The word “reluctant” in the third paragraph can best be replaced by . 
A. opposite B. willing C. hesitant D. typical 
(156171) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the 
other three in the position of primary stress in each of the following questions. 
45. A. economics B. conquerable C. capability D. optimistic 
46. A. enthusiastic B. durability C. civilization D. humanitarian 
(156174) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best 
combines each pair of sentences in the following questions. 
47. The man wanted to get some fresh air in the room. He opened the window 
A. The man wanted to get some fresh air in the room because he opened the window 
B. The man opened the window in order to get some fresh air in the room 
C. The man got some fresh air in the room, even though he opened the window 
D. Having opened the window, the room could get some fresh air 
48. The plan may be ingenious. It will never work in practice. 
A. Ingenious as it may be, the plan will never work in practice 
B. Ingenious as may the plan, it will never work in practice 
C. The plan may be too ingenious to work in practice 
D. The plan is as impractical as it is ingenious. 
(156177) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose 
underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following 
questions. 
49. A. thanked B. belonged C. cooked D. laughed 
50. A. chemical B. approach C. achieve D. challenge 
HƯỚNG DẪN GIẢI CHI TIẾT 
Thực hiện: Ban Chuyên môn Tuyensinh247.com 
1 B 11 B 21 A 31 C 41 B 
2 D 12 C 22 B 32 B 42 A 
3 C 13 C 23 D 33 B 43 B 
4 A 14 C 24 A 34 A 44 C 
5 B 15 B 25 D 35 D 45 B 
6 A 16 C 26 A 36 D 46 B 
7 A 17 A 27 B 37 D 47 B 
8 C 18 C 28 D 38 A 48 A 
9 A 19 D 29 A 39 B 49 B 
10 D 20 C 30 B 40 D 50 A 
1 B 
“surrounded” -> “surrounding” 
Ở đây không dùng bị động mà chỉ dùng bình thường. 
Cái hàng rào gỗ xung quanh nhà máy bắt đầu sụp đổ bởi trận mưa 
2 D 
“their” -> “its” 
Chủ ngữ ở đây là a turtle (số ít) nên không thể dùng sở hữu là their được 
Một con rùa khác với các loài bò sát khác ở chỗ thân của nó được bọc trong một vỏ bảo vệ của riêng 
mình. 
3 C 
“buying or purchasing” -> “buying” hoặc “purchasing” (chỉ dùng 1 trong 2 từ) 
Buy và Purchase là 2 từ đồng nghĩa nên ở đây chỉ sử dụng một trong 2 từ. 
Đó là một ý kiến hay khi cẩn thận trong việc mua các tạp chí từ nhân viên bán hàng, những người có 
thể đến cửa nhà của bạn. 
4 A 
Đây là một câu chuyển từ dạng chủ động sang bị động 
Không ai nhìn thấy Linda kể từ bữa tiệc = Linda không được nhìn thấy/không được tìm thấy kể từ bữa 
tiệc 
5 B 
Anh ta không nói về cái gì khác ngoài thời tiết = Chủ đề duy nhất khi đối thoại của anh ta là thời tiết 
6 A 
Câu gốc được dùng ở thì hiện tại, diễn tả một hành động có khả năng xảy ra trong tương lai. 
Cho nên phải dùng câu điều kiện loại 1: Nếu anh ta học chăm chỉ, anh ta sẽ không trượt kì thi 
7 A 
“might”: thể hiện khả năng có thể xảy ra 
Khi lần đầu tiên ứng tuyển một công việc, bạn có thể không thành công. 
8 C 
“It’s a good idea to do st”: đó là một ý kiến hay để làm cái gì 
Luôn là một ý kiến hay khi nhờ họ giải thích điều gì khiến bạn không thể đánh bại các thí sinh khác 
9 A 
“advise sb about st”: khuyên ai đó về cái gì 
Đừng phàn nàn về tình huống, mà hãy nhờ họ khuyên bạn có thể làm gì tốt hơn lần sau 
10 D 
“As long as..”: miễn là 
Miễn là bạn không lo lắng quá nhiều về nó và tiếp tục tin tưởng vào chính mình, bạn sẽ dần dần tìm 
thấy những cơ hội mà bạn đã chờ đợi. 
11 B 
“congratulate sb on st”: chúc mừng ai đó vì cái gì 
Sau đó, gia đình và bạn bè của bạn sẽ có thể chúc mừng bạn về thành công của bạn. 
12 C 
- Con của anh thật đáng yêu! 
- Cám ơn, chúng tôi rất tự hào về bé. 
13 C 
- Ừm, trời đang dần tối rồi. Có lẽ chúng ta nên gặp mặt dịp khác. 
- Nghe có vẻ ổn đấy. Tớ sẽ gọi cho cậu. 
14 C 
“relatively” = comparatively: khá, tương đối 
Việc sử dụng laser trong phẫu thuật đã trở nên khá phổ biến trong những năm gần đây. 
15 B 
“placid” = “calm”: yên tĩnh, không biến động 
Từ trên máy bay, các đồng cỏ của thảo nguyên phía tây xuất hiện gần như đồng nhất là một vùng biển 
lặng. 
16 C 
“occupied”: bận rộn 
Trái nghĩa là free: rảnh rỗi, tự do 
Điều quan trọng nhất là luôn giữ bản thân được tự do 
17 A 
“compulsory”: bắt buộc 
Trái nghĩa là Optional: tự chọn 
Ở hầu hết quốc gia, nghĩa vụ quân sự bắt buộc không áp dụng với phụ nữ 
18 C 
Tiêu đề đúng nhất cho bài là The stages of human memory. (Các giai đoạn của bộ nhớ của con người.) 
Thông tin ở câu đầu tiên của bài, sau đó từng giai đoạn được thể hiện rõ hơn ở từng đoạn sau: 
- The three phases of human memory are the sensory memory, the short-term memory, and the long-
term memory. 
- Sensory memory is instantaneous memory. 
- Information can be held in the short-term memory for about twenty seconds or as long as you are 
actively using it. 
- Long-term memory is the huge memory tank that can hold ideas and images for years and years. 
19 D 
Thông tin ở câu cuối của đoạn 1: This devision of the memory into phases is based on the length of 
time of the memory. 
Sự phân chia bộ nhớ thành các giai đoạn dựa vào độ dài của thời gian của bộ nhớ. 
20 C 
“is based on” = “depends on”: phụ thuộc vào, dựa vào 
21 A 
Thông tin ở câu đầu tiên đoạn 2: Sensory memory is instantaneous memory. 
Bộ nhớ cảm giác là bộ nhớ tức thời. 
22 B 
Thông tin ở câu đầu tiên của đoạn 3: Information can be held in the short-term memory for about 
twenty seconds or as long as you are actively using it. 
Thông tin có thể được tổ chức trong bộ nhớ ngắn hạn trong khoảng hai mươi giây hoặc có thể dài đến 
khi bạn đang tích cực sử dụng nó. 
23 D 
Thông tin ở câu cuối cùng của bài: Information can be added to your long-term memory when you 
actively try to put it there through memorization or when an idea or image enters your mind on its own. 
Thông tin có thể được bổ sung vào bộ nhớ lâu dài của bạn khi bạn tích cực cố gắng đặt nó ở đó qua ghi 
nhớ hoặc khi một ý tưởng hay hình ảnh tự động vào tâm trí của bạn 
24 A 
“on its own” = “by itself”: tự nó, tự bản thân nó 
25 D 
“the sensory memory” và “the short-term memory” đều được tính bằng giây (rất ngắn). Nên nếu một 
người nhớ thông tin được 2 ngày, thông tin đó đã vào bộ nhớ dài hạn. 
26 A 
Cấu trúc đảo ngữ với Not onlybut also: Not only + mệnh đề đảo ngữ (đảo to be hoặc trợ động từ 
lên trước chủ ngữ) but also + mệnh đề bình thường 
Cô ấy không chỉ qua kì thi mà còn nhận được học bổng nữa 
27 B 
Cấu trúc “the first/second + N + to do st” 
Anh ta là người đầu tiên bước vào phòng 
28 D 
Cấu trúc keep (hold) pace with: theo kịp, sánh kịp 
Thật không may, các công ty đóng cửa vì nó không thể theo kịp với sự thay đổi nhanh chóng của công 
nghệ. 
29 A 
“that” ở thay thế cho The climate ở vế phía trước 
Khí hậu ở Trung Quốc giống nhau ở nhiều điểm với khí hậu của Mỹ. 
30 B 
Ở đây ta cần một tính từ, chỉ có phần B cho ta tính từ 
“independent”: độc lập, không phụ thuộc 
Phụ nữ phương Tây độc lập hơn phụ nữ Châu Á 
31 C 
Cụm “tell them apart”: phân biệt 
Cặp song sinh giống nhau đến mức không ai có thể phân biệt họ 
32 B 
Cấu trúc “recommend (that) sb (should) do st”: khuyên, giới thiệu, đề nghị 
Các giáo viên luôn luôn khuyên rằng các sinh viên làm một phác thảo trước khi viết một bài luận hoàn 
chỉnh. 
33 B 
“shouldn’t have done st”: đã không nên làm cái gì (nhưng thực tế là đã làm rồi) 
Tôi không có kiên nhẫn với những tin đồn. Những gì tôi nói với Bill là một bí mật. Anh ta không nên 
lặp lại nó cho bạn. 
34 A 
Đây là câu có chủ ngữ đặc biệt: That + mệnh đề là một chủ ngữ 
Chuyện anh ta bị bắt cóc bởi các du kích Iraqui ngày hôm qua đã được xác nhận 
35 D 
“threat to st”: mối đe doạ, mối nguy hiểm cho cái gì 
Ô nhiễm không khí đe dọa đến sức khỏe con người và môi trường 
36 D 
“conduct”: chỉ đạo, hướng dẫn, điều khiển 
Những người thực hiện cuộc khảo sát nói rằng họ đã khảo sát hơn 1.000 vụ tai nạn. 
37 D 
Cấu trúc “have st done”: có cái gì đó được làm (không phải bản thân mình làm) 
Giáo viên đã có một số bài tập làm ở nhà ngày hôm qua để ông có thể sửa chữa chúng ngày hôm nay. 
38 A 
Chủ đề được quan tâm trong bài đọc là An overview of telecommuting: Tổng quan về làm việc từ xa. 
Điều này được thể hiện qua nội dung bài và qua những câu chủ đề của các đoạn trong bài 
- Telecommuting is some form of computer communication between employees’ homes and offices: 
Làm việc từ xa là một hình thức giao tiếp máy tính giữa nhà và văn phòng của nhân viên 
- It is also true that employees who are given the option of telecommuting are reluctant to accept the 
opportunity: Nó cũng đúng rằng những nhân viên được cung cấp tùy chọn của làm việc từ xa miễn 
cưỡng chấp nhận cơ hội 
39 B 
Thông tin ở 1 câu trong đoạn đầu tiên: A recent survey in USA Today estimates that there are 
approximately 8,7 million telecommuters: Một cuộc khảo sát gần đây trên tờ USA Today ước tính có 
khoảng 8,7 triệu người làm việc từ xa 
40 D 
“consequence”: tầm quan trọng 
“of no consequence” = “unimportant”: không quan trọng, không vấn đề 
41 B 
Thông tin ở đoạn cuối: 
- Most people feel that they need regular interaction with a group, and many are concerned that they 
will not have the same consideration for advancement: Hầu hết mọi người cảm thấy rằng họ cần tương 
tác thường xuyên với một nhóm, và nhiều người lo ngại rằng họ sẽ không có sự cân nhắc cùng thăng 
tiến 
- Some people feel that even when a space in their homes is set aside as a work area: Một số người cảm 
thấy rằng ngay cả khi một không gian trong nhà của họ được dành ra như một khu vực làm việc 
Chỉ có B là không được nhắc đến. 
42 A 
“them” được thay thế cho telecommuters trong phần đầu của câu: These executives claim that 
supervising the telecommuters in a large work force scattered across the country would be too 
difficult... 
43 B 
Thông tin ở đoạn cuối: “many are concerned that they will not have the same consideration for 
advancement if they are not more visible in the office setting.” (nhiều người lo ngại rằng họ sẽ không 
có cùng sự cân nhắc thăng tiến nếu họ không được nhìn thấy nhiều hơn trong các văn phòng.) 
44 C 
“reluctant” = hesitate: miễn cưỡng, do dự, chần chờ 
45 B 
Phần B trọng âm rơi vào âm tiết thứ 2, còn lại là thứ 3 
46 B 
Phần B trọng âm rơi vào âm tiết thứ 3, còn lại là thứ 4 
47 B 
Người đàn ông muốn có chút không khí trong lành vào trong phòng. Ông đã mở cửa sổ. 
= Người đàn ông đã mở cửa sổ để đưa không khí trong lành vào trong phòng 
48 A 
Kế hoạch này có thể rất khéo léo. Nó sẽ không bao giờ hoạt động trong thực tế. 
= Dù khéo léo, kế hoạch này sẽ không bao giờ hoạt động trong thực tế 
49 B 
A./t/ B./d/ C./t/ D./t/ 
50 A 
A./k/ B./tʃ/ C. /tʃ/ D. /tʃ/ 
1TRƯỜNG ĐẠI HỌC NGOẠI THƯƠNG VIỆN
KINHTẾ&THƯƠNGMẠI QUỐCTẾ
ĐỀ THI THỬ TIẾNG ANH THPT 2017
Thời gian làm bài 60 phút, không kế thời gian
phát đề
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part
differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Question 1: A. empty B. deny C. sleepy D. hurry
Question 2: A. scholar B. character C. charity D. chemist
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the
other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs
correction in each of the following questions.
Question 5: Some underground water is enough safe to drink, but all surface water must be
A. B. C.
treated.
D.
Question 6: Stars in our universe vary in temperature, color, bright, size, and mass.
A. B. C. D.
Question 7: Neither Russia nor the United States have been able to discover a mutually
A. B. C.
satisfactory plan for gradual disarmament.
D.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning
to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 8: Parsley is cultivated throughout much of the world.
A. seen B. cooked C. grown D.bought
Question9:While somebacteria are beneficial, others are harmful in that they cause disease.
A. detrimental B. curative C. demanding D.dominant
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning
to the underlined word(s) in each of the following questions.
Question 10: He was killed in a tragic accident at the age of 24.
A. boring B. comic C. unhappy D.mysterious
Question 11: He decided to make Hanoi his permanent home.
A. intermittent B. solitary C. frivolous D. temporary
Question 3: A. history B. musician C. computer D. conclusion
Question 4: A. career B. agree C. coffee D. fourteen
2Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the
following questions.
Question 12: The planet Mercury round the Sun every eighty-eight days.
A. has travelled B. is travelling C. travelled D

File đính kèm:

  • pdfde_thi_thu_thpt_quoc_gia_mon_tieng_anh_lop_12_nam_hoc_2016_2.pdf
Đề thi liên quan