Đề kiểm tra môn Tiếng Anh Lớp 12 - Unit 2: Urbanization

docx3 trang | Chia sẻ: thienbinh2k | Ngày: 14/07/2023 | Lượt xem: 511 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề kiểm tra môn Tiếng Anh Lớp 12 - Unit 2: Urbanization, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
UNIT 2- URBANIZATION
I. Choose the word whose underlined part has a differrent pronunciation from the others.
1.	A. produced	B.adopted	C.needed	D.competed
2.	A. son	B.sun	C.sugar	D.soon
3.	A.magazine	B. device	C.opportunity	D.progressive
II. Choose the word whose main stress is placed differrent from the others.
4.	A.discrimination	B.sanitation	C.reputation	D.dedication
5.	A.agricultual	B.achievement	C.distinguish	D.respectable
III. Choose the best anwer for each sentence.
6.Students can easily their short-term memory with unnecessary information.
A. put on	B.switch on	C.switch off	D. put off
7.I suggest that he. on its advantages and disadvantages.
A.focus	B.focused	C.have focused	D. focuses
8.Is it really necessary for us .. new information in the conclusion ?
A.include	B.including	C.to include	D.should include
9.Urbanisation happened first in more  developed countries.
A.economic	B. economist	C.economical	D.economically
10. Her parents insisted that she .. hard for the GCSE exams.
A. learn	B. learning	C.learns	D. to learn
11.. zones are developing rapidly in the urban areas.
A.Agricutural	B. organization	C.industrial	D.industrialization
12. The fishermen and their boats _______ were off the coast three days ago have just been reported to be
A. which	B. that	C. who	D. whom
13.They _________________ time and money doing such a thing.
A. were advised not to waste	C. were advising not to waste
B. advised not to be wasted	D. were advised not wasting
14.They talk about how developed countries have solved the urbanization problems.
A. the period of time when a country develops a lot of industries on a wide scale.
B. the period of time when a country develops a lot of agriculture on a wide scale
C.A population shift from rural to urban areas.
D. A population shift from urban to rural areas
IV. Choose the one word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct.
15.My mother sent me to a swim club where I received the best instruction.
 A B C D
16. The transportation of China into a modern economic started in 1950s through the process of 
A 	B C 
industrialisation.
D	
V. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks. 
You have probably never heard of Charles Burgess Fry but in the early years of this century, he has the most famous man in England. He became (1)__________while still at the university, mainly (2)________ of his sporting achievements. He as, at the same time, captain of the university football, cricket and athletics team and held the world record for the long jump. He was (3)________ a popular sport journalist. He was so famous that letters addressed to “ Mr. Fry, Oxford” were delivered to him (4)________ any difficulty. His college, although it has a quite different name, (5)________ known as “ Fry’s College”.
Some people have criticized Fry’s sporting (6)________ . They point out that he lived at a time (7)________ standards were quite low and (8)________ was much easier to do well in several sports. It is certainly true that athletes at a time did not have the totally delicate approach of modern athletes. However, it is only fair to judge him (9)________ the standards of his (10)________ time. There is no doubt that he had extraordinary skills and an ability to write about sport with style and intelligence.
1. A. fame	B. rich	 	C. well-known	D. common
2. A. because	B. that	C. which	D. thus
3. A. so	B. too	C. also	D. of
4. A. with	B. without	C. no	D. not
5. A. be	B. which	C. what	D. was
6. A. achievements	B. succeed	C. famous	D. expect
7. A. then	B. when	C. which	D. that
8. A. him	B. men	C. they	D. it
9. A. at	B. beneath	C. out of	D. to
10. A. single	B. owe	C. own	D. private
VI. Listen to a talk about predictions for life in cities in 2050 and choose the correct option in each of the following sentences.
1. By 2050, 50/70 per cent of the world's people will live in cities.
2. Energy, especially electricity/oil, will be very expensive.
3. Human resources/natural resources are running out due to the excessive exploitation.
4. Many people will probably have their workplaces close to/far from where they live.
5. It will be difficult to provide enough water, gas and electricity for really big cities/the countryside.
6. Many people from the countryside will move to smaller cities/big cities.
Question VI : 
 1. C 2. A 3. C 4. B 5. D 6. A 7. B 8. D 9. A 10. C

File đính kèm:

  • docxde_kiem_tra_mon_tieng_anh_lop_12_unit_2_urbanization.docx
Đề thi liên quan