Đề khảo sát chất lượng THPT Quốc gia môn Tiếng Anh Lớp 12 - Mã đề: 951 - Năm học 2016-2017 - Trường THPT Chuyên Lam Sơn (Có đáp án)

pdf7 trang | Chia sẻ: thienbinh2k | Ngày: 20/07/2023 | Lượt xem: 150 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề khảo sát chất lượng THPT Quốc gia môn Tiếng Anh Lớp 12 - Mã đề: 951 - Năm học 2016-2017 - Trường THPT Chuyên Lam Sơn (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
TRƯỜNG THPT CHUYÊN LAM SƠN KỲ KHẢO SÁT CHẤT LƯỢNG THPT QUỐC GIA 
 Năm học: 2016 – 2017. Môn: TIẾNG ANH 
 ĐỀ CHÍNH THỨC Ngày thi: 11/12/2016 
 ( Đề có 6 trang) Thời gian làm bài: 60 phút không kể thời gian phát đề 
 MÃ ĐỀ: 951 
(159330) Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate 
the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 1 to 5. 
The warming of the Earth is caused by exhaust gas from automobile engines, fatories and power (1) . 
Carbon dioxide goes up into the atmosphere, and it form a kind of screen that keeps or allows the sunshine 
in but stop the Earth heart (2) getting out. It works like a greenhouse, that’s why we call (3) the 
Green House effect. 
Because of this effect, the Earth is getting warmer all the time. This (4) in temperature will cause big 
changes to the world’s climate. The sea level will increase as the ice (5) the poles will melt. 
Question 1: A. companies B. factories C. sites D. stations 
Question 2: A. from B. up C. against D. away 
Question 3: A. is B. be C. it D. them 
Question 4: A. raise B. rise C. drop D. fall 
Question 5: A. covering B. covers C. covered D. cover 
(159336) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning 
to the underlined word(s) in each of the following question. 
Question 6: It was relatively easy for him to learn baseball because he had been a cricket player. 
A. approximately B. comparatively C. nearly D. essentially 
Question 7: You have to be on your toes if you want to beat her. 
A.pay all your attention to what you are doing B. upset her in what she is doing 
C. get involved in what she is doing D. make her comply with your orders 
(159339) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part 
differs from the other three in pronunciation in each of the following question. 
Question 8: A. accurate B. account C. accept D. accuse 
Question 9: A. talks B. takes C. decides D. completes 
(159342) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word having different stress 
from the others in each of the following questions. 
Question 10: A. rapidly B. comfortably C. fluently D. necessarily 
Question 11: A. politician B. genetics C. artificial D. controversial 
(159345) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs 
correction in each of the following questions 
Question 12: Foreign students who are (A)doing a decision (B) about which school (C) to attend may not 
know exactly where (D) the choices are located. 
Question 13: (A) It is a good idea (B) to be careful in buying (C) or purchasing magazines (D) from 
salespersons who may come to your door. 
Question 14: In (A) that age of computers, (B) it is difficult to imagine how tedious (C) work of 
accountants and clerks must (D) have been in the past. 
(159349) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the 
following questions. 
Question 15: Since he failed his exam, he had to for it again. 
A.pass B. make C. take D. sit 
Question 16: Is there at all I can help? 
A.everything B. anything C. something D. one thing 
Question 17: Don’t worry. He’ll do the job as as possible. 
A.economizing B. econimic C. economical D. economically 
Question 18: Only when you grow up, the truth. 
A.you will know B. you know C. do you know D. will you know 
Question 19: My brother left his job last week because he did not have any to travel. 
A.position B. chance C. ability D. location 
Question 20: John paid $2 for his meal, he had thought it would cost. 
A.not as much B. not so much as C. less as D. not so many as 
Question 21: It is very important for a film or a company to keep the changes in the market. 
A.pace of B. track about C. touch with D. up with 
Question 22: I’m sure you’ll have no the exam. 
A.difficulty passing B. difficulties to pass C. difficulty to pass D. difficulties of passing 
Question 23: I this letter around for days without looking at it. 
A.carry B. must carry C. have been carrying D. am carrying 
Question 24: Vietnam’s rice export this year will decrease about 10%, compared with that of last 
year. 
A.with B. at C. by D. on 
Question 25: I won’t change my mind what you say. 
A.whether B. no matter C. because D. although 
Question 26: My car isn’t . It’s always letting me down. 
A.believable B. reliable C. colorable D. conceivable 
(159362) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to 
complete each of the following exchanges. 
Question 27: - “ Has an annoucement been made about the eight o’clock flight to Paris?” 
 - “ .” 
A.Not yet B. Yes, it was C. I don’t think that D. Sorry, I don’t 
Question 28: -“ I can speak English well enough to apply for that post.” 
 -“ .” 
A.Me neither B. Me too C. Me either D. Me also 
(159365) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in the 
meaning to the underlined word(s) in ecah of the following questions. 
Question 29: I’m sorry to say that it seems you’ve been shirking your responsibilities. 
A.going along B. standing up to C. taking on D. refraining from 
Question 30: She gave an impeccable reading of the sonata and had the audience on their feet. 
A.suspicious B. unqualified C. negative D. imperfect 
(159368) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest 
inmeaning to each of the following question. 
Question 31: I got the impression that the boys were not enjoying themselves. 
A.The boys impressed me that they were not enjoying themselves. 
B.The boys didn’t seem to be enjoying themselves. 
C. The boys seemed not to enjoying themselves. 
D. It seemed to me the boys were enjoying themselves. 
Question 32: The children ran to the field to see the dragon, but it was no longer there. 
A.The dragon had gone by the time the children ran to the filed. 
B. The dragon went by the time the children ran to the filed. 
C. When the children ran to the filed, the dragon went. 
D. The dragon had gone after the children ran to the filed. 
Question 33: The boy became so confused and worried that he left home. 
A.The boy became too confused and worried to leave home. 
B. So confued and worried that the boy left home. 
C. So confused and worried, the boy left home. 
D. The boy was not confused and worried enough to leave home. 
(159372) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines 
each pair of sentences in the following questions. 
Question 34: Sue lives in a house. The house is opposite my house. 
A.Sue lives in a house where is opposite my house. 
B. Sue lives in a house which is opposite my house. 
C. Sue lives in a house who is opposite my house. 
D. Sue lives in a house and which is opposite my house. 
Question 35: She turned the radio on at 7.30. She was still listening to it when her mother came home at 
9.00. 
A.She has been listening to the radio at 7.30. 
B. She had been listening to the radio since 7.30. 
C. She has been listening to the radio after 7.30. 
D. She had been listening to the radio by 7.30. 
(159375) Read the following passage and mark the letters A, B, C or D on your answer sheet to indicate 
the correct answer to each of the questions from 36 to 42. 
Scientists do not yet thoroughly understand just how the body of an individual becomes sensitive to a 
substance that is harmless or even wholesome for the average person. Milk, wheat, and egg, for example, 
rank among the most healthful and widely used foods. Yet these foods can cause persons sensitive to them 
to suffer greatly. At first, the body of the individual is not harmed by coming into contact with the substance. 
After a varying interval of time, usually longer than a few weeks, the body becomes sensitive to it, and an 
allergy has begun to develop. Sometimes it's hard to figure out if you have a food allergy, since it can show 
up so many different ways. Your symptoms could be caused by many other problems. You may have 
rashes, hives, joint pains mimicking arthritis, headaches, irritability, or depression. The most common food 
allergies are to milk, eggs, seafood, wheat, nuts, seeds, chocolate, oranges, and tomatoes. Many of these 
allergies will not develop if these foods are not fed to an infant until her or his intestines mature at around 
seven months. Breast milk also tends to be protective. Migraines can be set off by foods containing 
tyramine, phenathylamine, monosodium glutamate, or sodium nitrate. Common foods which contain these 
are chocolate, aged cheeses, sour cream, red wine, pickled herring, chicken livers, avocados, ripe bananas, 
cured meats, many Oriental and prepared foods (read the labels!). Some people have been successful in 
treating their migraines with supplements of B-vitamins, particularly B6 and niacin. Children who 
are hyperactive may benefit from eliminating food additives, especially colorings, and foods high in 
salicylates from their diets. 
Question 36: . The topic of this passage is _______________. 
A. reactions to foods B. food and nutrition C. infants and allergies D. a good diet 
Question 37: .According to the passage, the difficulty in diagnosing allergies to foods is due to 
___________. 
A. the vast number of different foods we eat 
B. lack of a proper treatment plan 
C. the similarity of symptoms of the allergy to other problems 
D. the use of prepared formula to feed babies 
Question 38: The word "symptoms" is closest in meaning to ___________. 
A. indications B. diet C. diagnosis D. prescriptions 
Question 39: The phrase "set off" is closest in meaning to ___________. 
A. relieved B. identified C. avoided D. triggered 
Question 40: What can be inferred about babies from this passage? 
A. They can eat almost anything. 
B. They should have a carefully restricted diet as infants. 
C. They gain little benefit from being breast fed. 
D. They may become hyperactive if fed solid food too early. 
Question 41: The word "hyperactive" is closest in meaning to ___________. 
A. overly active B. unusually low activity C. excited D. inquisitive 
Question 42: The author states that the reason that infants need to avoid certain foods related to allergies 
has to do with the infant's ___________. 
A. lack of teeth B. poor metabolism 
C. underdeveloped intestinal tract D. inability to swallow solid foods 
(159383) Read the following passage and mark the letters A, B, C or D on your answer sheet to indicate 
the correct answer to each of the questions from 43 to 50. 
The rapid transcontinentat settlement and these new urban industrial circumstances of the last half of the 19 th 
century were accompanied by the development of national literature of great abundance and variety. New 
themes, new forms, new subjects, new regions, new authors, new audiences all emerged in the literature of 
this half century. 
As a result, at the onset of World War I, the spirit and substance of American literature 
had evolved remarkably, just as its center of production had shifted from Boston to New York in the late 
1880s and the sources of its energy to Chicago and the Midwest. No longer was it produced, at least in its 
popular forms, in the main by solemn, typically moralistic men from New England and the Old South; no 
longer were polite, well-dressed, grammatically correct, middle-class young people the only central 
characters in its narratives; no longer were these narratives to be set in exotic places and remote times; no 
longer, indeed, were fiction, poetry, drama, and formal history the chief acceptable forms of literary 
expression; no longer, finally, was literature read primarily by young, middle class women. 
In sum, American literature in these years fulfilled in considerable measure the condition Walt Whitman 
called for in 1867 in describing Leaves of Grass: it treats, he said of his own major work, each state and 
region as peers "and expands from them, and includes the world ... connecting an American citizen with the 
citizens of all nations." 
Question 43: The main idea of this passage is____________ 
A.that the new American literature was less provincial than the old 
B.that World War I caused a dramatic change in America 
C. that centers of culture shifted from East to West 
D. that most people were wary of the new literature 
Question 44: It can be inferred from the passage that the previous passage probably 
discussed_____________ 
A.the importance of tradition to writers 
B. new developments in industrialization and population shifts 
C. the fashions and values of 19th century America 
D. the limitations of American literature to this time 
Question 45: The word “evolved” in paragraph two is closest in meaning to______________ 
A. became famous B. turned back C. diminished D. changed 
Question 46: The word “it” in the second paragraph refers to______________ 
A. the population B. the energy C. American literature D. the manufacturing 
Question 47: The word “exotic" in paragraph two is closest in meaning to_________ 
A. urban B. unusual C. well-known D. old-fashioned 
Question 48: The author uses the word “indeed” in the second paragraph for what purpose? 
A.To emphasize the contrast he is making. 
B. For variety in a lengthy paragraph. 
C. To wind down his argument. 
D. To show a favorable attitude to these forms of literature. 
Question 49: The phrase “these years” in the third paragraph refers to ___________. 
A. 1850-1900 B. the 1900s C. the early 1800s D. the present 
Question 50: It can be inferred from the passage that Walt Whitman_____________ 
A. disliked urban life B. was disapproving of the new literature 
C wrote Leaves of Grass D. was an international diplomat 
.THE END. 
HƯỚNG DẪN GIẢI CHI TIẾT 
Thực hiện: Ban Chuyên môn Tuyensinh247.com 
1 D 11 B 21 D 31 B 41 A 
2 A 12 A 22 A 32 A 42 C 
3 C 13 C 23 C 33 C 43 A 
4 B 14 A 24 C 34 B 44 B 
5 A 15 D 25 B 35 B 45 D 
6 B 16 B 26 B 36 A 46 C 
7 A 17 D 27 A 37 C 47 B 
8 A 18 D 28 B 38 A 48 A 
9 C 19 B 29 A 39 D 49 A 
10 D 20 B 30 D 40 B 50 C 

File đính kèm:

  • pdfde_khao_sat_chat_luong_thpt_quoc_gia_mon_tieng_anh_lop_12_ma.pdf