Bộ 4 đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 - Trường Trung Học Phổ Thông Nguyễn Trãi (Có đáp án)

pdf29 trang | Chia sẻ: thienbinh2k | Ngày: 20/07/2023 | Lượt xem: 389 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem trước 20 trang mẫu tài liệu Bộ 4 đề thi thử THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 - Trường Trung Học Phổ Thông Nguyễn Trãi (Có đáp án), để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
 1 
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO YÊN BÁI 
TRƯỜNG TRUNG HỌC PHỔ THÔNG 
NGUYỄN TRÃI 
(Đề gồm có 07 trang) 
ĐỀ THI THỬ TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2017 
Môn: TIẾNG ANH 
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời 
gian giao đề 
 CODE 01 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined 
part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 
Question 1: A. supported B. finished C. noticed D. approached 
Question 2: A. teach B. break C. deal D. clean 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to to indicate the word that differs from 
the other three in the position of primary stress in each of the following question. 
Question 3: A. oceanic B. advantageous C. compulsory D. influential 
Question 4: A. instrument B. recipe C commitment D. candidate 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that 
needs correction in each of the following questions. 
Question 5: Some people often say that using cars is not as convenient than using 
motorbikes. A B C D 
Question 6: I like the fresh air and green trees of the village which I spent my vacation 
last year. A B C D 
Question 7: It was not until the end of prehistoric times that the first wheeled vehicles 
appearing. A B C D 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each 
of the following questions. 
Question 8: The receptionist___ answered the phone, told me that the director was out. 
A. who B. whose C. that D. whom 
Question 9: Students will not be allowed into the exam room if they______their student 
cards. 
A. don’t produce B. didn’t produce C. produced D. hadn’t 
produced 
Question 10:______the salesman promised to exchange the detective CD player for a new 
one, they insisted on getting a refund. 
A. And B. But C. Although D. Despite 
Question 11: Changes have been made in our schooling program. As a result, young 
children______ 
do homework any more. 
A. couldn’t B. needn’t C. oughtn’t D. haven’t 
Question 12: Although MERS (Middle East Respiratory Syndrome) spreeds through close 
contact with sick people, not through the air, many people still avoid_____to crowded 
places. 
A. having gone B. going C. to go D. gone 
Question 13: A large number of inventions and discoveries have been _____accident. 
A. in B. by C. at D. on 
 2 
Question 14: The headmaster has decided that three lecture halls______in our school next 
semester. 
A. will be building B. will build C. are being built D. will be built 
Question 15: After the new technique had been introduced, the factory produced 
______cars in 2014 as the yearbetore. 
A. twice as many B. twice many as C. as many twice D. as twice 
many 
Question 16: It is_____of businessmen to shake hands in formal meetings. 
A. familiar B. ordinary C. common D. 
typical 
Question 17: John has finally found a new job after being_____for three months.. 
A.out of reach B. out of order C. out of work D. out of mind 
Question 18: Nguyen Thi Anh Vien performed so well the 28
th
 Sea Games Women’s 200m 
butterfly that none of her rivals could_____her. 
A. look up to B. come up to C. catch up with D. 
put up with 
Question 19: Jane really loves the______, jewelry box that her parents gave her as a 
birthday present. 
A. wooden brown nice B. nice wooden brown 
C. brown wooden nice D. nice brown wooden 
Question 20: When asked about their preference for movies, many young people say that 
they are in favour______science fiction. 
A. with B. of C. in D. for 
Question 21:______at school yesterday when we were informed that there was no class due 
to a sudden power cut. 
A. We have hardly arrived B. We had arrived hardly 
C. Hardly we had arrived D. Hardly had we arrived 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in 
meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 
Question 22: I will communicate with you as soon as I have any news. 
A. be related B. be interested in C. get in touch D. have connection 
Question 23: He is an honest man. You can rely on him to do a good job. 
A. take in B. count on C. base on D. put up with 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in 
meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 
Question 24: “Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be 
heard from the back”, the teacher said. 
A. visible B. edible C. eligible D. inaudible 
Question 25: I could not see what she was doing. It was so dark down there. 
A. make out B. make up C. make for D. make from 
 3 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest 
in meaning to each of the following questions. 
Question 26: I could not get the job because I did not speak English well. 
 A. I failed to get the job because of my poor English. 
 B. Despite my poor English, I was successful in the job. 
 C. I wish I had got the job so that I could speak English well. 
 D. I would have spoken English well if I could get that job. 
Question 27: I wish I hadn’t accepted the invitation to her birthday party. 
 A. I insisted on having been invited to her birthday party. 
 B. I was very glad to accept the invitation to her birthday party. 
 C. I regret accepting the invitation to her birthday party. 
 D. If only I had come to her birthday party. 
Question 28: “How brave you are!” he said to the firemen. 
 A. He asked how brave the firemen were. 
 B. He blamed the firemen for their discouragement. 
 C. He criticized the firemen for their discouragement. 
 D. He praised the firemen for their courage. 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best 
combines each pair of sentences in the following questions. 
Question 29: What has happened? You look as if you have been in the wars. 
A. You look like an old soldier. 
B. You are wearing many medals. 
C. You look as though something unpleasant has happened to you. 
D. You look as though you have been fighting 
Question 30: The agreement ended six-month negotiation. It was signed yesterday. 
A. The agreement which ends six-month negotiation was signed yesterday. 
B. The agreement which was signed yesterday lasted six months. 
C. The negotiation which lasted six months was signed yesterday. 
D. The agreement which was signed yesterday ended six-month negotiation. 
 4 
Question 33: A. have been made B. are made C. made D. were made 
Question 34: A. at B. with C. on D. to 
Question 35: A. the rich B. the wealthy C. the better-off D. the poor 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to 
indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 41. 
 Telecommuting is some form of computer communication between employees’ homes 
and offices. For employees whose job involve sitting at a terminal or word processor 
entering data or typing reports, the location of the computer is of no consequence. If the 
machine can communicate over telephone lines, when the work is completed, employees 
can dial the office computer and transmit the material to their employers. A recent survey 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to 
choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.
In a word where 2 billion people live in homes that don’t have light bulbs, technology 
holds the key to banishing poverty. Even the simplest technologies can tranform lives and 
save money.
Vaccines, crops, computers and sources of solar energy can all reduce poverty in 
developing countries. For example, cheap oral-rehydration therapy developed in Bangladesh 
has dramatically cut the death toll from childhood diarrhoea.
But even when such technologies exist, the depressing fact is that we can’t make them 
........(18) for those who most need them. Solar panels, batteries and ligh bulbs are still 
beyond the purse of many, but where they have been installed they change lives. A decent 
light in the evening gives children more time for homework and extends the productive day 
for adults.
Kenya has a thriving solar industry and six years ago Kenyan pioneers also .......(19) 
connecting schools to the Internet via radio links. These people were fortunate started being 
able to afford solar panels, radios and old computers. How much bigger would the impact 
be if these things .......(21) and priced specifically for poor people?
Multinationals must become part of the solution, because while they own around 60 
percent of the world’s technology, they seldom make products for poor customers. Of 1,223 
new drugs marketed worldwide from 1975 to 1996, for example, just 13 were for tropical 
diseases.
People think those enterprises should do more to provide vital products such as 
medicines.............(23) different prices around the world to suit what people can afford. 
Alternatively, they could pay a percentage of their profit towards research and development 
for .........(25).
Adapted from “The Price is Wrong ” in “Focus on IELTS Foundations ” 
by Sue O ’Connell, Pearson Longman, 2006
Question 31: A. cheaply enough B. enough cheap C. cheap enough D. enough cheaply
Question 32: A. were starting B. started C. had started D. have been starting
 5 
in USA Today estimates that there are approximately 8,7 million telecommuters. But 
although the numbers are rising annually, the trend does not appear to be as significant as 
predicted when Business Week published “The Portable Executive” as its cover story a few 
years ago. Why hasn’t telecommuting become more popular? 
 Clearly, change simply takes time. But in addition, there has been active resistance on 
the part of many managers. These executives claim that supervising the telecommuters in a 
large work force scattered across the country would be too difficult, or, at least, systems for 
managing them are not yet developed, thereby complicating the manager’s responsibilities. 
 It is also true that employees who are given the option of telecommuting 
are reluctant to accept the opportunity. Most people feel that they need regular interaction 
with a group, and many are concerned that they will not have the same consideration for 
advancement if they are not more visible in the office setting. Some people feel that even 
when a space in their homes is set aside as a work area, they never really get away from the 
office. 
Question 36: With which of the following topics is the passage primarily concerned? 
A. The advantages of telecommuting. B. A definition of telecommuting. 
C. An overview of telecommuting. D. The failure of telecommuting. 
Question 37: How many Americans are involved in telecommuting? 
A. More than predicted in Business Week. 
B. More than 8 million. 
C. Fewer than estimated in USA Today. 
D. Fewer than last year. 
Question 38: The phrase “of no consequence” means . 
A. of no use B. of no good C. unimportant D. irrelevant 
Question 39: The author mentions all of the following as concerns of 
telecommuting, EXCEPT 
A. the opportunities for advancement. B. the different system of supervision. 
C. the lack of interaction with a group. D. The work place is in the home. 
Question 40: The word “executives” in line 10 refers to . 
A. telecommuters B. managers C. employees D. most people 
Question 41: The word “them” in line 11 refers to. 
A. systems B. telecommuters 
C. executives D. responsibilities 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to 
indicate the correct answer to each of the questions from 42 to 50. 
Choosing a career may be one of the hardest jobs you ever have, and it must be done with 
care. View a career as an opportunity to do something you love, not simply as a way to earn 
a living. Investing the time and effort to thoroughly explore your options can mean the 
difference between finding a stimulating and rewarding career and move from job to 
unsatisfying job in an attempt to find the right one. Work influences virtually every aspect 
of your life, from your choice of friends to where you live. Here are just a few of the factors 
to consider. 
Deciding what matters most to you is essential to making the right decision. You may want 
to begin by assessing your likes, dislikes, strengths, and weaknesses. Think about the 
 6 
classes, hobbies, and surroundings that you find most appealing. Ask yourself questions, 
such as “Would you like to travel? Do you want to work with children? Are you more suited 
to solitary or cooperative work?” There are no right or wrong answers; only you know what 
is important to you. Determine which job features you require, which ones you would 
prefer, and which ones you cannot accept. Then rank
them
in order of importance to you.
 The setting of the job is one factor to take into account. You may not want to sit at a desk all 
day. If not, there are diversity occupation –
building inspector, supervisor, real estate agent 
–
that involve a great deal of time away from the office. Geographical location may be a 
concern, and employment in some fields in concentrated in certain regions. Advertising job 
can generally be found only in large cities. On the other hand, many industries such as 
hospitality, law education, and retail sales are found in all regions of the country.
 If a high salary is important to you, do not judge a career by its starting wages. Many jobs, 
such as insurance sales, offers relatively low starting salaries; however, pay substantially 
increases along with your experience, additional training, promotions and commission.
 Don’t rule out any occupation without learning more about it. Some 
industries
evoke
positive or negative associations. The traveling life of a flight attendant 
appears glamorous, while
that
of a plumber does not. Remember that many jobs are not 
what they appear to be at first, and may have merits or demerits that are less obvious. Flight 
attendants must work long, grueling hours without sleeps, whereas plumbers can be as 
highly paid as some doctors.
 Another point to consider is that as you mature, you will likely develop new interests and 
skills that may point the way to new opportunities. The choice you make today need not be 
your final one.
 Question
42:
The author states that “There are no right or wrong answers” in
order to
.
 A.
emphasize that each person’s answers will be different.
 B.
show that answering the questions is a long and difficult process.
 C.
indicate that the answers are not really important.
 D.
indicate that each person’s answers may change over time.
 Question
43:
The word “them” in paragraph 2
refers to
.
A. questions B. answers C. features D. jobs 
Question 44: The word “assessing” in paragraph 2 could best be replaced by . 
A. discovering B. considering C. measuring D. disposing 
Question 45: According to paragraph 3, which of the following fields is NOT suitable for a 
person who does not want to live in a big city? 
A. plumbing B. law C. retail sales D. advertising 
Question 46: The word “evoke” in paragraph 4 is closest in meaning to . 
A. agree on B. bring to mind C. be related to D. differ from 
Question 47: The word “that” in paragraph 4 refers to . 
A. occupation B. the traveling life C. a flight attendant D. commission 
Question 48: It can be inferred from the paragraph 3 that . 
A. jobs in insurance sales are generally not well-paid. 
B. insurance sales people can earn high salary later in their career. 
C. people should constantly work toward the next promotion. 
D. a starting salary should be an important consideration in choosing a career. 
Question 49: In paragraph 5, the author suggests that . 
A. you may want to change careers at some time in the future. 
B. as you get older, your career will probably less fulfilling. 
 7 
C. you will be at your job for a lifetime, so choose carefully. 
D. you will probably jobless at some time in the future. 
Question 50: Why does the author mention “long, grueling hours without sleeps” in 
paragraph 4? 
A. To emphasize the difficulty of working as a plumber. 
B. To contrast the reality of a flight attendant’s job with most people’s perception. 
C. To show that people must work hard for the career they have chosen. 
D. To discourage readers from choosing a career as a flight attendant. 
........................................HẾT . 
 8 
KEY 111 
Question Answer Question Answer Question Answer Question Answer Question Answer 
1 A 11 B 
21 D 31 C 41 B 
2 B 12 B 22 C 32 B 42 D 
3 C 13 B 23 B 33 D 43 C 
4 C 14 D 24 D 34 A 44 B 
5 C 15 A 25 A 35 D 45 C 
6 C 16 A 26 A 36 C 46 B 
7 D 17 C 27 C 37 B 47 B 
8 C 18 C 28 D 38 C 48 B 
9 A 19 D 29 C 39 B 49 A 
10 C 20 B 30 D 40 B 50 B 
 1 
SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO YÊN BÁI 
TRƯỜNG TRUNG HỌC PHỔ THÔNG 
NGUYỄN TRÃI 
(Đề gồm có 06 trang) 
ĐỀ THI THỬ TRUNG HỌC PHỔ THÔNG QUỐC GIA NĂM 2017 
Môn: TIẾNG ANH 
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời 
gian giao đề 
 CODE 02 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined 
part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 
Question 1: A. lean B. teammate C. beacon D. overhead 
Question 2: A. studied B. kissed C. hoped D. laughed 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the 
other three in the position of the primary stress in each of the following questions. 
Question 3: A. require B. consist C. achieve D. system 
Question 4: A. intervention B. necessary C. intellectual D. productivity 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs 
correction in each of the following questions. 
Question 5: Some people often say that using cars is not as convenient than using motorbikes. 
 A B C D 
Question 6: I like the fresh air and green trees of the village which I spent my vacation last 
year. A B C D 
Question 7: It was not until the end of prehistoric times that the first wheeled vehicles 
appearing. A B C D 
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of 
the following questions. 
Question 8: Since the flood the number of homeless people __________ dramatically. 
A. are increasing B. had increased C. increase D. has increased 
Question 9: Can you make yourself __________ in French?. 
A. understood B. understand C. to understand D. understanding 
Question 10: Today many species of plant and animal are in ________ of extinction. 
A. danger B. endangered C. endanger D. dangerous 
Question 11: At first she was trained to be _____scriptwriter, but later she worked as ______ 
secretary. 
A. the / a B. a / a C. the / the D. a / the 
Question 12: “ Don’t look so worried!. You should take the leader’s comment with 
________.” 
A. a teaspoon of salt B. a cup of salt C. a dose of salt D. a pinch of salt 
 2 
Question 13: Three pounds of butter __________ in this recipe. 
A. needs B. need C. are needed D. is needed 
Question 14: Our project was successful ________ its practicality. 
A. in terms of B. with a view to C. regardless D. on behalf of 
Question 15: Of the two new students, one is friendly and _________. 
A. the others are not B. the other is not C. another is unfriendly D. other lacks friendliness 
Question 16: There is one person to ________ I owe more than I can say.. 
 A. whom B. who C. that D. whose 
Question 17: Mary is sixteen years old. She is _______ young to get married. 
A. too B. so C. such D. enough 
Question 18: __________is the existence of a large number of different kinds of animals and 
plants which make a balanced environment.. 
A. extinction B. biodiversity C. habitat D. conservation 
Question 19: - Kate: “ How lovely your cats are!” - David: “ ____________” 
A. mistakes B. faults C. fouls D. errors 
Question 21: It’s essential that every student ________ all the lectures. 
A. attends B. attend C. has attended D. attended 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in 
meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 
Question 22: We can use either verbal or non – verbal forms of communication. 
A. using gesture B. using speech C. using verbs D. using facial expressions 
Question 23: You must answer the police’s questions truthfully; otherwise, you will get into 
trouble. 
A. in a harmful way B. as trustingly as you can 
C. with a negative attitude D. exactly as you can 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in 
meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 
Question 24: “Please speak up a bit more, Jason. You’re hardly loud enough to be 
heard from the back”, the teacher said. 
A. Really? They are B. Thank you, it is nice of you to say so 
C. Can you say it again D. I love them, too 
Question 20: Peter was ejected after committing five personal _________ in water sport game 
yesterday. 
A. visible B. edible C. eligible D. inaudible 
Question 25: I could not see what she was doing. It was so dark down there. 
A. make out B. make up C. make for D. make from 
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in 
meaning to each of the following questions.
Question 26: It was not only cold but it also snowed a few days ago.
A. Was it not only cold but it also snowed a few days ago.
B. It was not only cold but did it also snow a few days ago.
C. Not only it was cold but did it also snow a few days ago.
D. Not only was it cold but it also snowed a few days ago.
Question 27: I would rather you wore something more formal to work.
A. I’d prefer you wearing something more formal to work.
B. I’d prefer you should wear something more formal to work.
C. I’d prefer you to wear something more formal to work.
D. I’d prefer you wear something more formal to work.
Question 28: "Cigarette?" he asked. "No, thanks." I said.
A. He asked if I was smoking, and I denied at once.
B. He mentioned a cigarette, so I thanked him.
C. He asked for a cigarette, and I immediately refuse.
D. He offered me a cigarette, but I promptly declined.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best
combines each pair of sentences in the following questions.
Question 29: What has happened? You look as if you have been in the wars.
A. You look like an old soldier.
B. You are wearing many medals.
C. You look as though something unpleasant has happened to you.
D. You look as though you have been fighting
Question 30: The agreement ended six-month negotiation. It was signed yesterday.
A. The agreement which ends six-month negotiation was signed yesterday.
B. The agreement which was signed yesterday lasted six months.
C. The negotiation which lasted six months was signed yesterday.
D. The agreement which was signed yesterday ended six-month negotiation.
3
 4 
Question 33: A. have been made B. are made C. made D. were made 
Question 34: A. at B. with C. on D. to 
Question 35: A. the rich B. the wealthy C. the better-off D. the poor 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate 
the correct answer to each of the questions from 36 to 42. 
 The Planets of Jupiter The largest of the giant gas planets, Jupiter, with a volume 1,300 
times greater than Earth’s, contains more than twice the mass of all the other planets combined. 
It is thought to be a gaseous and fluid planet without solid surfaces, Had it been somewhat 
more massive, Jupiter might have attained internal temperatures as high as the ignition point for 
nuclear reactions, and it would have flamed as a star in its own right. Jupiter and the other giant 
planets are of a low-density type quite distinct from the terrestrial planets: they are composed 
predominantly of such substances as hydrogen, helium, ammonia, and methane, unlike 
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to choose 
the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.
In a word where 2 billion people live in homes that don’t have light bulbs, technology 
holds the key to banishing poverty. Even the simplest technologies can tranform lives and save 
money.
Vaccines, crops, computers and sources of solar energy can all reduce poverty in 
developing countries. For example, cheap oral-rehydration therapy developed in Bangladesh 
has dramatically cut the death toll from childhood diarrhoea.
But even when such tech

File đính kèm:

  • pdfbo_4_de_thi_thu_thpt_quoc_gia_mon_tieng_anh_nam_2017_truong.pdf
Đề thi liên quan