Bài tập môn Tiếng Anh Lớp 10 Sách Thí điểm - Unit 8: New Ways To Learn (Có đáp án)

doc5 trang | Chia sẻ: thienbinh2k | Ngày: 14/07/2023 | Lượt xem: 212 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Bài tập môn Tiếng Anh Lớp 10 Sách Thí điểm - Unit 8: New Ways To Learn (Có đáp án), để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
UNIT 8-NEW WAYS TO LEARN
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.
1.A. mobile
B. device
C. lifestyle
D. ritual
2.A. software
B. aware
C. cigarette
D. careful
3.A. electronic
B. information
C. technology
D. historic
4.A. assignment
B. submit
C. survey
D. sugar
5.A. application
B. suggestion
C. invention
D. calculation
6.A. access
B. account
C. accompany
D. accept
7.A. tablet
B. taboo
C. talent
D. task
8.A. portable
B. organic
C. import
D. opportunity
9.A. native
B. nature
C. national
D. naked
10.A. diversity
B. distract
C. discover
D. disruptive
Answer keys: 
1. D
2.C
3.B
4.D
5.B
6.A
7.B
8.D
9.C
10.A
Choose the word which has a different stress pattern from that of the others
1.A. concentrate
B. condition
C. confession
D. conclusion
2.A. diploma
B. division
C. digital
D. disable
3.A. educate
B. educator
C. edible
D. edition
4.A. syllable
B. similar
C. sibling
D. systemic
5.A. advantage
B. advertise
C. advancement
D. adapted
6.A. persuasive
B. period
C. personal
D. permanent
7.A. instruction
B. Instagram
C. installment
D. insurance
8.A. recognize
B. realize
C. reconnect
D. reference
9.A. understand
B.overcome
C. underrmine
D. overcoat
10.A. critical
B. creative
C.criminal
D. criticize
Answer keys: 
1.A
2.C
3.D
4.D
5.B
6.A
7.B
8.C
9.D
10.B
Choose the best answers to complete the sentences :
1. The word “ breaker” refers to the ocean ...............................
A. the waves break onto the shore
B. the waves of which break onto the shore
C. it’s waves break onto the shore
D. which its waves break onto the shore
2. The 12 km race route, ........................, goes from San Francisco Bay across town to the Pacific Ocean.
A. most of its lined with people
B. which most of it is lined with people
C. which most of people line it
D. most of which is lined with people locates
3. Playing games online has begun to have a serious ................ on students’ sleeping habits
A. impact
B. act
C. attack
D. affect
4. John gained access ...................... the computer after he had entered the password three times
A. for
B. with
C. on
D. to
5. The year .................. the first man travelled in space will never be forgotten
A. which
B. that
C. when
D. where
6. The advantage of the smaller tablets is its greater ..........................
A. portability
B. portable
C. portably
D. pocket
7. “ “ in the sentence below is not correct:
One reason birds have been so successful is because of their able to escape from danger quickly
 A B C D
8. Bay to Breakers, , is a marathon race held annually in San Francisco.
A. which the runners wear hilarious costumes
B. its runners wear hilarious costumes
C. the runners of which wear hilarious costumes
D. which its runner wear hilarious costumes
9. The teacher had to seperate the two friends because they tend to ..................... each other in class.
A. addict
B. rebel
C. violent
D. distract
10. I have sent him 2 letters , neither of .....................has arrived
A. which
B. who
C. them
D. that
11. “ “ in the sentence below is not correct:
Personal electronic devices may bring more harmful than good to students
 A B C D
12. The town ..................... we are living is noisy and crowded
A. in where
B. which
C. at which
D. where
13. says, the radiation from electronic devices could do harm to your body
A. Legend
B. Legends
C. Legendary
D. Legendarily
14. The educational ..................... of computer has not yet been full realized
A. amount
B. quality
C. value
D. worth
15. All of the latest items of NYIC Company are available for ................. on the Internet.
A. download
B. search
C. browse
D. look up
16. He talked about the books and the authors ............... interested him
A. who
B. that
C. which
D. whom
17. the screen with your finger!
A. Use
B. Take
C. Hold
D. Touch
18. There are a lot of mobile ...................... for English learners nowadays.
A. information
B. applications
C. knowledge
D. assignments
19. He is loyal to .................... trusted him.
A. whomever
B. whom
C. whoever
D. what
20. storms are characteristics of certain parts of the world.
A. Electric
B. Electronic
C. Electrically
D. Electricity
Answer keys: 
1. B
2.D
3.A
4.D
5.C
6.A
7.C
8.C
9.D
10.A
11.C
12.D
13.A
14.C
15.A
16.B
17.D
18.B
19.C
20.A
Choose the best answers to complete the sentences :
1. People at the conference agreeed that they used smartphones mostly for communication.
A. shortly
B. likely
C. mainly
D. manly
2. What do you think could be the negative effects of overusing computers ? 
A. I think it is negative
C. It may not be effect
B. It might be bad for our eyes and harmful to our brain
D. You should not use computer
3. Bill Gate, .................. is the owner of Microsoft Corporation, donates nearly all of his money to charity
A. who
B. that
C. which
D. whose
4. This is the picture ................... they intend to buy
A. who
B. whom
C. which
D. whose
5. “He wants to see the stamps. We have collected them recently.” has closest meaning to:
A. He wants to see the stamps which we have collected them recently
B. He wants to see the stamps we have collected recently
C. He wants to see the stamps that we have collected them recently
D. He wants to see the stamps who we have collected recently
6. The book .................. she wrote 10 years ago has just been published
A. who
B. whom
C. that
D. whose
7. Older athletes ................... achievements used to be considered low, are getting faster and fitter than in the past.
A. who
B. whom
C. that
D. whose
8. Big Ben, ..................... has been visited by millions of people, is in England.
A. which
B. whom
C. that
D. whose
9. I have got today’s newspaper, ...................has a list of film.
A. which
B. whom
C. that
D. whose
10. Some experts advise that student should take advantage of their smartphones to have fun and good learning results.
A. take care of
B. make use of
C. make fun of
D. take photos of
11. Some kinds of softwarecan be used with only some certain types of media .................... 
A. plays
B. playing
C. played
D. players
12. What was the name of the company ..................... factory burned down yesterday ?
A. which
B. whom
C. that
D. whose
13. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.
A. introduce
B. underline
C. undertake
D. following
14. They take part in social activities and interact with different cultures, .................... widen their knowledge and 
 gradually matures them.
A. who
B. that
C. which
D. whose
15. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.
A. dangerous
B. encourage
C. successful
D. defining
 16. Some students take a years out before university, .................. allows them to work or travel.
A. who
B. that
C. which
D. whose
17. “ “ in the sentence below is not correct:
He is a kind of person who job involves travelling a lot
 A B C D
18. “ “ in the sentence below is not correct:
I have never been to Da Nang, that is said to be the most peaceful city in Vietnam
 A B C 
19. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.
A. poisonous
B. relative
C. remember
D. meaningful
20. Choose the word which has a different stress pattern from that of the others.
A. official
B. embarras
C. unequal
D. natural
Answer keys: 
1. C
2.B
3.A
4.C
5.B
6.C
7.D
8.A
9.A
10.B
11.D
12.D
13.D
14.C
15.A
16.C
17.C
18.B
19.C
20.D
Choose the word or phrase ( A, B , C or D) that best fits each space in the following passage.
 Just as computer play a central part in developing and applying scientific knowledge, they can also facilitate learning of science. It is, therefore, the position of the National Science Teachers Association that computer should have a major (1) ................ in the teaching and laerning of science. Computers have become an essential classroom tool for the acquisition, analysis, presentation, and communication of data in ways which (2) ................... students to become more active participants in search and learning. In the classroom, the computer offers the teacher (3) .................. flexibility in presentation, better management of instructional techniques and easier record keeping. It offers students a very important (4) ................ for learning the concepts and processes of science through simulations, graphics, sound, data manipulation, and model building. In the field, the (5) ....................of the latop computer enables students to actively gather and analyze data and take it back to the classroom for in-depth study and the sharing of information. These capabilities can (6) .................. scientific learning and facilitate communication of ideas and concepts. In case the emphasis (7) ................... computer is misunderstood, we assert immediately that computers should enhance, but not replace essential “ hands on” laboratory activities.
1.A. role
B. factor
C. effect
D. duty
2.A. let
B. allow
C. have
D. suggest
3.A. fewer
B. less
C. most
D. more
4.A. resource
B. result
C. product
D. tecnology
5.A. portably
B. portable
C. portability
D. importable
6.A. protect
B. improve
C. preserve
D. impact
7.A. in
B. for
C. on
D. above
Answer keys: 
1. A
2.B
3.D
4.A
5.C
6.B
7.C
Choose the word or phrase ( A, B , C or D) that best fits each space in the following passage.
 Enjoy some great computer facts and interesting information about these(1) ............ devices which play such an important role in our modern day lives. Learn about parts of the computer such as the RAM, ROM and CPU as well as fun info about how we use computers to make our lives (2) ................ and more enjoyable.
 Early electronic computers, developed around the 1940’s, were the size of a large room and consumed huge amounts of (3)................... They were vastly different to the modern computers we use today, especially when compared to small and portable laptop computers. Computers (4) .................... to carry out instructions. These instructions are usually very simple and require adding numbers together, moving data from one place (5) .............. another etc. A computer program can include as little as a few instructions to upwards of millions of instructions depending on the complexity of the program. Modern (6) ................. such as word processors, web browsers and graphic editors take large teams of programmers a long time to complete.
 A computer’s memory stores numbers in huge amounts of cells that are addressed and can be quickly (7) .................... by the CPU to perform calculations. There are two main types of computer memory, ROM (read only memory) and RAM (random access memory). ROM contains pre-written software and data that the CPU can only read, while RAM can be accessed and written to at any time. Computers interact (8) .............. a number of different I/O (input/output) devices to exchange information. These peripheral devices include the keyboard, mouse, display, hard drive, printer and more.
 Computers are used to help link the world in the form of networks. Networked computers allow users to share and exchange data that is stored in different locations. You may have heard of a local area network (LAN) or wide area network (WAN) (9) ............... connects areas of various sizes. The Internet is a vast network of computers spanning the globe (10) ............... allows users to access email, the World Wide Web and other applications. Although we normally think of computers as the ones we use in our everyday lives to surf the web, write documents etc, small computers are also embedded into other things such as mobile phones, toys, microwaves and MP3 players. We use computers all the time, often without even knowing it!
1.A. amazed
B. amazing
C. amazingly
D. amaze
2.A. easier
B. more easier
C. much easy
D. a lot easy
3.A. elect
B. electrical
C. electrically
D. electricity
4.A. progammed
B. are programmed
C. program
D. are programming
5.A. on
B. for
C. to
D. about
6.A. applications
B. application
C. apply
D. applied
7.A. acceses
B. accessed
C. accessing
D. accessory
8.A. on
B. for
C. to
D. with
9.A. whose
B. who
C. which
D. whom
10.A. whose
B. who
C. that
D. whom
Answer keys: 
1. B
2.A
3.D
4.B
5.C
6.A
7.B
8.D
9.C
10.C
Read the following passage and decide which option A, B, C, D best fits each space. (10 points)
Do you think computer games are just for kids? Then you should think again. You might be (46)________ to learn that the game industry now makes more money than Hollywood. (47)________ a family buys a new PC, all they want to do is to play games. It is hardly surprising that video (48)________ has become one of the most popular (49)________ of entertainment today. A good game is like a good film; it will hold your (50)________, capture your imagination and play with your emotions.
The big (51)________, however, is that watching a movie is a passive (52)________ you have no say in how the plot develops or which characters dominate the story. With computer games, you direct your (53)________ and that is what makes them so exciting. Finding the (54)________ game is likely to signal the beginning of a lasting love affair with the interactive (55)________ of make-believe.
It is wrong to think of gaming as something simply for children and teenagers. In fact, the biggest growth area of the market is the 25-35 age group.
46. A. concerned     	B. admired   	C. surprised     	D. startled
47. A. as soon as  	B. as well as     	C. as far as    	D. as long as
48. A. game	B. games    	C. gamers     	D. gaming
49. A. places     	B. branches      	C. shapes     	D. forms 
50. A. gaze    	B. attention	C. breath     	D. control
51. A. gap	B. variety 	C. difference  	D. direction 
52. A. pastime 	B. task      	C. routine 	D. employment
53. A. movement     	B. change     	C. performance	D. action      
54. A. accurate     	B. right     	C. complete      	D. proper
55. A region     	B. area     	C. world	D. society     
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
C
A
D
D
B
C
A
D
B
C
Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.
1. Do you know who this coat belongs to ? ( coat )
đ Do you know ........................................................................... is ?
2. I don’t know Leslie’s reason for resigning ( idea )
đ I ......................................................................... Leslie resigned
3. A police officer stopped and arrested a gang. His car parked at the next corner ( need )
đ A police officer ............................................. next corner stopped and arrested a gang
4. I would do anything for you ( nothing ) đ There’s ...................................... for you
5. G.H. Lawrence was born one hundred years ago. He was a famous novelist ( famous )
đ G.H. Lawrence ............................................................. born one hundred years ago
Answer keys: 
1. whose coat this / whose this coat
2. have no idea why / haven’t had any idea why
3. whose car parked at the
4. nothing ( that ) I wouldn’t do
5. the famous novelist, was 
Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.
1. We spent our holiday in Scotland last year. Scotland is in the North of Great Britain
đ Last year we ..............................................................................................................................................
2. I gave you a book. It had many pictures đ The book I .............................................................................
3. I am reading a book at the moment. It is very interesting đ The book I am reading ................................
4. The sweets are delious. I bought them yesterday đ The weets ................................................................
5. The footbal match was very exciting. My friend played in it đ The football match .................................
Answer keys: 
1. spent our holiday in Scotland, which is in the North of Great Britain
2. gave you had many pictures
3. at the moment is very interesting
4. I bought yeserday are delious
5. in which my friend played was very exciting / my friend played in was very exciting
Give the correct form of the words in brackets:
1. One of the functions of computer, which only some people know, is to do .................... ( calculate )
2. Voice ........................... is the app which helps some types of smartphone attracts customers ( recognize )
3. She had a ....................... influence on the rest of the class, as her phone rang suddendly ( disrupt )
4. accessing to ...................... information harms your mental health ( appropriate )
5. Some people support the view that ............. electronic devices may bring more harm than good to students ( person)
6. An Iphone 6 is said to offer a lot of useful ................ for learning and entertaining ( apply )
7. Nowadays, ......................... betwwen people around the world is becoimng much more convenient thanks to the aid of modern technology ( communicate )
8. She was ..................... with her son beacuse he overused the Internet and did not concentrate on his study ( appoint )
9. In order to make language learning more ................. you must choose a device which is suitable for your learning style ( effect )
10. Your ................. which affects your speaking achievement, can be improved by taking advantage of some types of software ( pronounce )
Answer keys: 
1. calculations
2.recognition 
3.disruptive
4.inappropriate
5. personal
6.applications
7.communication
8. disappointed
9. effective
10. pronunciation
Rearrange the words / phrases to make meaningful sentences:
1. smartphone / this / the / which / is / I / given / years / was / 2 / ago.
2. friend / live / with / my / I / dear / is / quite / who / hardworking
3. Tom / is / the / girl / that / you to / want / to / introduce
4. She / whose / is / nurse / the / homeland / Mexico / is
5. could not / he / his / partners / persuade / which / his / was / failure
Answer keys: 
1. This is the smartphone which I was given 2 years ago
2. I live with my dear friend, who is quite hardworking
3. Is that the girl you want to introduce to Tom ?	
4. She is the nurse whose homeland is Mexico
5. He could not persuade his partners, which was his failure

File đính kèm:

  • docbai_tap_mon_tieng_anh_lop_10_sach_thi_diem_unit_8_new_ways_t.doc