34 Bài Test ôn thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 (Có đáp án)

pdf160 trang | Chia sẻ: thienbinh2k | Ngày: 18/07/2023 | Lượt xem: 71 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem trước 20 trang mẫu tài liệu 34 Bài Test ôn thi THPT Quốc gia môn Tiếng Anh năm 2017 (Có đáp án), để tải tài liệu gốc về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
1TEST 1
Part 1: Phonetics:
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group
1. A. Tolerant B. Horrible C. Occupied D. Reasonable
2. A. Resource B. Preserve C. Conserve D. Position
3. A. Odour B. Honour C. Pour D. Vapour
4. A. Paint B. Reclaim C. Drainage D. Certain
5. A. Lemon B. Son C. Bacon D. Iron
Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group
6. A. Eardrum B. Abound C. Decree D. Account
7. A. Anchor B. Disposal C. Adverb D. Welfare
8. A. Solidity B. Supervisor C. Perversity D. Impudence
9. A. Birthmark B. Anthem C. Guidance D. Immense
10. A. Applicant B. Sulphuric C. Odourless D. Logical
Part 2: Vocabulary - grammar and structures
Choose the best answer among A, B, C or D
11. He made too ... mistakes in his writing.
A. little B. much C. few D. many
12. She hadn’t written to me ... we met last time.
A. before B. since C. ago D. for
13. I worked ... hard that I felt very tired.
A. such B. too C. enough D. so
14. He is bored ... doing the same thing every day.
A. of B. to C. for D. with
15. This question is ... difficult for me.
A. enough B. to C. such D. too
16. Vehicles also account ... air pollution in the city.
A. on B. to C. with D. for
17. He said he ... for five hours.
A. has been working B. has worked C. worked D. has been working
218. They ere ... when they read the result.
A. disappointed B. disappointment C. disappoint D. disappointing
19. I am very ... in the news.
A. interested B. interesting C. interest D. exciting
20. There is always ... traffic in the city centre in the rush-hour.
A. full B. heavy C. strong D. big
21. I usually wear skirts but today I ... trousers.
A. wearing B. am wearing C. wear D. wears
22. Preserving natural resources ... of great importance.
A. is B. are being C. have been D. are
23. ... books on this shelf were written by Charles Dickens.
A. All the B. The all C. All D. Every
24. We avoid ... our environment.
A. polluted B. polluting C. pollute D. to pollute
25. The factory has a ... to choose young, qualified people for the job.
A. trend B. preference C. privilege D. tendency
Which sentence expresses the same idea as the given one?
26. Peter was too ill to get up.
A. Peter was so ill that he couldn't get up
B. Peter was very ill for getting up
C. Peter was not strong enough for getting up
D. Peter was not very well to get up
27. It has been a long time since they met.
A. They haven’t met since a long time B. They haven’t met for a long time
C. They didn't meet for a long time D. They didn’t meet a long time ago
28. This flat is too small for my family.
A. This flat is not big enough for my family
B. This flat is not rather big for my family
C. This flat is not enough big for my family
D. This flat is not very big for my family
29. "Where are you going?" he asked her.
A. He asked her where she is going B. He asked her where you were going
3C. He asked her where was she going D. He asked her where she was going
30. Getting a good job doesn't interest him.
A. He isn’t good at getting a good job B. He isn't interested in getting a good job
C. He is good at getting a good job D. He is only interested in getting a good job
Choose a word or phrase in each sentence that needs correcting
31. Every year Bob and Alice (A) spend a few (B) day (C) at the same hotel (D) by the sea.
32. (A) Because of the light, the town seemed (B) differently from the way I (C) had (D)
remembered it.
33. James (A) which has (B) just received a promotion is the (C) best worker (D) of our
Company.
34. The boy (A) whom I spoke (B) to on the phone last night (C) is very interested (D) on
Mathematics.
35. Our teacher (A) told us that we (B) had done our (C) homeworks very (D) carefully.
Part 3: Reading
Read the passages below and choose the correct answer among A, B, C or D.
Every year students from many countries learn English. Some of these students are
young children. Others are teenagers, many are adults. Some learn at school, others study by
themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the
office or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must
work hard to learn another language.
Why do all these people want to learn English? It is difficult to answer that question.
Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. They study
their own language and mathematics and English. In England or America, or Australia many
boys and girls study their own language, which is English, and Mathematics, and another
language, perhaps French, or German, or Spanish.
Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn
English for their higher studies because some of their books are in English at college or
university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in
English.
36. According to the writer.
A. English is popular in much of the world B. Only adults learn English.
C. English is useful only to teenagers. D. No children like learning English
37. Many people learn English by....
A. taking with the film stars B. hearing the language in the office
C. watch video only D. working hard on their lessons.
438. Many boys and girls learn English because....
A. they have to study their own language B. their parents make them
C. English can give them a job D. It is included in their courses
39. Many adults learn English because....
A. Most of their books are in English B. It helps them in their work
C. Their work is useful D. They want to go abroad
40. In America or in Australia, many schoolchildren study....
A. Their own language and no foreign language
B. English and mathematics only.
C. Such foreign languages as French, German and Spanish
D. English as a foreign language
There s now increasing concern about the world's energy resources, particularly about
those involving fossil ... (41) .... In less than a hundred years we shall probably ... (42) ... all
the present ... (43) ... of oil and gas. The world's coal ... (44) ... should last longer but, once
used, these cannot be ... (45) ....
It is important, therefore, that we should develop such ... (46) ... sources of energy as
solar energy and nuclear energy as well as water and wind ... (47) ... (classed as ... (48) ...
energy). Until these energy ... (49) ... are widely used, it is important for the developed
countries to reduce energy ... (50) ... as much as possible
41. A. fuels B. powers C. forms D. energies
42. A. end B. complete C. total D. exhaust
43. A. findings B. productions C. amounts D. sources
44. A. reserves B. stores C. mines D. contents
45. A. updated B. repeated C. renewed D. produced
46. A. traditional B. alternative C. surprising D. revolutionary
47. A. force B. strength C. power D. motion
48. A. repeatable B. continual C. renewable D. continuous
49. A. goods B. supplies C. provisions D. materials
50. A. exhaustion B. destruction C. waste D. consumption
5Keys
1. D 2. C 3. C 4. D 5. B 6. A 7. B 8. B 9. D 10. B
11. D 12. B 13. D 14. D 15. D 16. D 17. D 18. A 19. A 20. B
21. D 22. A 23. A 24. B 25. D 26. A 27. B 28. A 29. D 30. B
31. B 32. B 33. A 34. D 35. C 36. A 37. D 38. D 39. B 40. C
41. A 42. D 43. D 44. A 45. C 46. B 47. C 48. C 49. B 50. D
TEST 2
Part 1: Phonetics:
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group
1. A. English B. African C. Chinese D. American
2. A. private B. Asian C. States D. Australia
3. A. from B. for C. problem D. contrary
4. A. approached B. addressed C. needed D. washed
5. A. property B. access C. possession D. prospect
Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group
6. A. continent B. belong C. master D. access
7. A. appalling B. ashamed C. November D. architect
8. A. policeman B. cinema C. overcoat D. politics
9. A. competition B. intelligent C. automation D. information
10. A. accountant B. Arabic C. Germany D. chemistry
Part 2: Vocabulary - grammar and structures
Choose the best answer among A, B, C or D
11. My sister is studying hard ... her exam.
A. to B. at C. in D. for
12. They are very ... and have no time for a hobby.
A. full B. busy C. hurried D. hard
613. The methods of teaching English ... improved recently.
A. were B. have been C. is D. are
14. Peter is sometimes unsuccessful because he's not ... of other people's opinions.
A. tolerate B. tolerable C. tolerant D. tolerance
15. Every student ... to finish this test in 45'.
A. having B. had C. have D. has
16. Not many students know the ... of English learning.
A. importance B. importantment C. important D. import
17. A language used in a country beside the mother tongue is called....
A. first language B. second language C. foreign language D. All are right.
18. Speaking English fluently & using a computer competently are ... to help one get a
good job.
A. the important obstacles B. the important factors
C. the guidance D. the uncertainties
19. She spent ... her free time watching TV.
A. a few B. a lot C. most of D. most
20. Which isn't the obstacle when students start work?
A. Worry B. build up fearsome prospects
C. Feel sanguine D. Not have experience
21. Can you speak English? Yes, just ... words.
A. a few B. many C. much D. a little
22. We have so ... exercises that we can't do all of them.
A. a great deal of B. a large number of C. many D. much
23. The boy, along with his classmates, ... just paid me a visited.
A. has B. have C. are D. is
24. Many students aren't keen ... their study at school.
A. about B. for C. with D. on
25. Most children know little about their job because of....
A. their being ill-prepared for the job B. the unsatisfactory guidance at home
C. the unsatisfactory guidance in school D. All are right
7Choose the best sentence that has the same meaning as the given one
26. Neil Armstrong was the first man to walk on the moon.
A. Neil Armstrong was the first man who walks on the moon.
B. Neil Armstrong was the first man who walked on the moon.
C. Neil Armstrong was the first man who he walks on the moon.
D. Neil Armstrong was the first man who he walked on the moon.
27. There're 45 sentences which have to be done in this test.
A. There're 45 sentences to be do in this test.
B. There're 45 sentences has to be done in this test.
C. There're 45 sentences to be done in this test.
D. There're 45 sentences to have to be done in this test.
28. I didn't intend to change my job.
A. I didn't have intention for change my job
B. I had intention to change my job
C. I didn't have any intend to change my job
D. I didn't have intention of changing my job
29. Usually, people gave much thought to their future.
A. Usually, people thinked much to their future
B. Usually, people thought much to their future
C. Usually, people thought much for their future
D. Usually, people thought much of their future
30. Children often know little about their job and take no steps to find out.
A. They do nothing to improve the situationB. They often overcome difficulties.
C. They try their best D. They put aside the problems
Choose a word or phrase in each sentence that needs correcting
31. (A) To master (B) a foreign language (C) are not (D) an easy process.
32. (A) Some artists use traditional design (C) while (D) another use modern themes.
33. She looks (A) quite; (B) actual, she is (C) a very (D) smart student.
34. (A) What ever (B) difficult he (C) may encounter, he'll try (D) his best to overcome.
35. I (A) found (B) it (C) wonderfully to travel (D) abroad.
8Part 3: Reading
Read the passages below and choose the correct answer among A, B, C or D.
All of us have to work to earn a living ourselves and to help our family. However, we
work not only for material life but also for many other things. We are working to prove our
ability. We feel self-confident and proud because we are independent. Anyone who works is
regarded as a useful member of society. We're working, that means we're contributing to our
country. Working helps us train our minds because we always try our best to do the job. The
better we work, the more money we earn and that encourages us to work harder. Without
working, a man's life will be empty, purposeless and meaningless and it's easy for a jobless
person to do wrongs.
36. Why should we work?
A. Because we have to B. It makes our material life worse
C. It makes ourselves purposeless D. It makes ourselves better
37. What can we get from work beside money?
A. Many other important things B. Some salary
C. Meaningless feeling D. Nothing
38. What will happen if we work more?
A. We feel better B. We earn more C. We contribute more D. All are correct
39. What helps us work harder?
A. good way B. good pay C. good life D. none are correct
40. Without working, how is one's life?
A. better B. more confident C. prouder D. boring
Nowadays, we must say that all high schools teach mathematics and it is ... (41) ... one
of the ... (42) ... important subjects. High school students are required to study mathematics
even though they are interested ... (43) ... it or not. Up to now, no one knows exactly the
time ... (44) ... the early people began ... (45) ... on mathematics. mathematics has been
developed today. It is no longer only figures, simple calculation, and forms. Mathematics ...
(46) ... into branches, ... (47) ... arithmetic, geometry, algebra, and trigonometry; other
branches have gradually been added. The ... (48) ... of the electronic computer is one of the
great ... (49) ... in mathematics. Thank to computers, we can ... (50) ... a lot of time when
solving problems.
41. A. believed B. considered C. learnt D. taken
42. A. more B. as C. most D. least
43. A. at B. of C. on D. in
44. A. what B. where C. when D. why
945. A. work B. to working C. working D. worked
46. A. is divided B. are divided C. have been divided D. were divided
47. A. so on B. such as C. on example D. like
48. A. searching B. loss C. invention D. disappearance
49. A. achieve B. achievements C. achievers D. achievable
50. A. save B. spend C. send D. loss
Keys
1. C 2. A 3. D 4. C 5. A 6. B 7. D 8. A 9. B 10. A
11. D 12. B 13. C 14. C 15. D 16. A 17. B 18. B 19. C 20. C
21. A 22. C 23. A 24. D 25. D 26. B 27. C 28. D 29. D 30. D
31. C 32. D 33. A 34. B 35. C 36. D 37. A 38. D 39. B 40. D
41. B 42. C 43. D 44. C 45. C 46. A 47. D 48. C 49. B 50. A
TEST 3
Part 1: Phonetics:
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group
1. A. Sound B. About C. Shout D. Course
2. A. Jogged B. Cooked C. Gained D. Smiled
3. A. Disappointed B. Orator C. Signature D. Accept
4. A. Enclose B. Pen C. Center D. Tent
5. A. Choose B. House C. Horse D. Course
Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group
6. A. Especially B. Comfortably C. Carefully D. Possibly
7. A. Importance B. Subtraction C. Algebra D. Example
8. A. Aspect B. Careful C. Baggy D. Successful
9. A. Terrific B. Applicant C. Banking D. Ignorant
10. A. Recognize B. Challenge C. Symbolize D. Continue
10
Part 2: Vocabulary - grammar and structures
Choose the best answer among A, B, C or D
11. The Browns ... here since 1990.
A. live B. are living C. have lived D. had lived
12. I wish I ... all about this some weeks age.
A. knew B. have known C. had known D. would know
13. Vietnam is a country in ... Asia.
A. Southeast B. Northeast C. Southwest D. Northwest
14. Money can't buy true....
A. happy B. un happy C. happiness D. happily
15. We can buy from a needle to an elephant in this....
A. park B. crossroads C. shopping centre D. crowds
16. The synonym of MOTHER TONGUE is....
A. first language B. foreign language C. second language D. A & B are right
17. Don't disturb me. I've got ... work to do.
A. a lot B. a great deal C. much D. many
18. When students finish their 12th school year, they're at their....
A. school-leaving age B. status of children C. status of worker D. none are right
19. Computers aren't ... used in schools and universities in Vietnam.
A. widely B. wide C. widen D. width
20. Which prefix can go with FACE?
A. super B. sur C. sub D. out
21. Language isn't the private property of a country.
A. access B. trade C. possession D. scholarship
22. Teenagers often have some physical changes during the ... from childhood to adult life.
A. transition B. way C. growth D. obstacle
23. Is there anything important ... first?
A. does B. do C. doing D. to do
24. We didn't have any money but Tom had....
A. a little B. a few C. little D. few
25. He said that he ... his bicycle.
A. has lost B. loses C. had lost D. lost
11
Which sentence expresses the same idea as the given one?
26. There is a tendency to minimize problems.
A. Pupils show a tend to minimize problems
B. Pupils don't try to overcome problems
C. Pupils don't show a tend to play problems down
D. Pupils don't try to overcome problems much
27. They gave a great deal of thought to their work.
A. They thought a little about their job
B. They didn't think so much about their job
C. They thought so much about their job
D. They didn't think about their job
28. They show a desire to put aside the status of the school - child.
A. They don't want to be adults B. They want to be adults a lot
C. They want to leave school D. They desire to leave school
29. They had little knowledge of the job of their choice.
A. They knew much of the job of their choice
B. They almost had no knowledge of the job of their choice
C. They knew a lot about the job of their choice
D. They were particularly keen on the job of their choice
30. They express a great determination to have a place at university.
A. They are greatly determined to have a place at university
B. They want to have a good place at university.
C. They aren't determined to have a place at university
D. They show a little desire to have a place at university
Choose a word or phrase in each sentence that needs correcting
31. He didn't give (A) me (B) any ink, so I (C) couldn't write (D) no more.
32. Either Peter (A) or Mary (B) have left (C) the door (D) unlocked.
33. The film (A) on television (B) made us so (C) boring that we went (D) to bed early.
34. If he (A) does a mistake, (B) will he (C) feel sorry (D) for it?
35. John decided (A) buying a new car in the morning, (B) but in the afternoon he (C)
changed (D) his mind.
12
Part 3: Reading
Read the passages below and choose the correct answer among A, B, C or D.
Most of the joggers who are overweight are reasonable for talking about, worrying
about, and obsessing with their weight. Since many people start jogging to lose weight
(perhaps you're one of them) it is not surprising that body size is important. More and more
people are on a diet, 50% of the women and close to 25% of the men in the US are watching
what they eat. Body weight is the second most talked among joggers - heart disease and high
blood pressure are the first! There are many factors that affect your weight. They include
body type, diet, exercise level, sex and age. What may be an "ideal" weight for you at the age
of 27 may not be ideal when you are 54. Moreover, your ideal weight will probably be
different during racing season when you are in a specific training phase.
36. What are most of joggers who are overweight worried about?
A. their weight B. their height C. their jogging D. the distance
37. To many people,....
A. body size is not a problem B. body size is very important
C. they do not care about their body size D. jogging is a waste of time
38. In the US,....
A. nobody is on a diet B. 50% women are on a diet
C. obesity is appreciate D. 75% men are on a diet
39. What are the most talked among joggers?
A. body size B. lung cancer
C. died D. heart disease and high blood pressure
40. There are many factors that affect your weight. They are....
A. body type, diet, exercise level, sex and age
B. high blood pressure, sex and age
C. heart disease and high blood pressure
D. body type and heart disease
One evening Dr. Peterson was at a party. A woman came up to him and began to talk
about her back. "It’s very painful ... (41) ... I've worked for a long time in my garden", the
woman said. "You've hurt it by bending for too long", Dr. Peterson replied. He then showed
her ... (42) ... to do some exercises. However, ... (43) ... the woman left he felt very angry. He
went up to a friend of his who was a lawyer. He told him about ... (44) ... the woman and
asked him for his advice. "Do you think I ... (45) ... to send her a bill?" he asked. The lawyer
thought for a moment and nodded. "How much should I charge ... (46) ... giving all that
advice?" Dr. Peterson asked. "Change her your usual fee" they lawyer said. The next day Dr.
13
Peterson sent the woman a bill ... (47) ... a few days later he was surprised ... (48) ... letter
from the lawyer. ... (49) ... he opened the letter, he saw the following brief note: "Please find a
bill for $50 for the advice ... (50) ...”
41. A. because B. for C. by D. as soon as
42. A. what B. why C. when D. how
43. A. when B. because C. if D. for
44. A. meet B. meeting C. to meet D. he met
45. A. should B. had better C. ought D. must
46. A. by B. because of C. owing to D. for
47. A. However B. In addition C. Therefore D. Alternatively
48. A. by receiving B. to receive C. for receiving D. receive
49. A. Because B. When C. Until D. For
50. A. gave you B. What I gave you C. when I gave you D. I gave you
Keys
1. D 2. B 3. C 4. A 5. A 6. A 7. C 8. D 9. A 10. D
11. C 12. C 13. A 14. C 15. C 16. A 17. C 18. A 19. A 20. B
21. C 22. A 23. D 24. A 25. C 26. B 27. C 28. B 29. B 30. A
31. D 32. B 33. C 34. A 35. A 36. A 37. B 38. B 39. D 40. A
41. A 42. D 43. A 44. B 45. C 46. D 47. A 48. B 49. B 50. D
TEST 4
Part 1: Phonetics:
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group
1. A. Pretty B. Get C. Send D. Well
2. A. Valentine B. Imagine C. Discipline D. Magazine
3. A. Chorus B. Cherish C. Chaos D. Scholar
4. A. House B. Hour C. Heat D. Hand
5. A. Feat B. Great C. Seat D. Beat
14
Choose the word whose syllable is stressed differently from the rest in each group
6. A. Recycled B. Polluted C. Fertilized D. Preserved
7. A. Element B. Erosion C. Elephant D. Quantity
8. A. Focus B. Attain C. Emit D. Discard
9. A. Capture B. Apparent C. Horrible D. Tolerant
10. A. Especially B. Comfortably C. Carefully D. Possibly
Part 2: Vocabulary - grammar and structures
Choose the best answer among A, B, C or D
11. If you want to learn something, you had better pay ... in class.
A. care B. respect C. attention D. notice
12. Your voice - reminds me of somebody, but I can't remember....
A. it is B. who is C. who he is D. who
13. Although he loved his country ... most of his life abroad.
A. but spent B. but he spent C. he spent D. so he spent
14. ... the weather forecast, it will rain heavily later this morning
A. On account of B. According to C. Because of D. Due to
15. I don't ... locking the door.
A. remember B. forget C. remind D. A & B are correct
16. I love this painting of an old man. He has such a beautiful, ... smile
A. childhood B. childish C. childless D. childlike
17. I think you'd rather ... to the mountains for your holiday.
A. to go B. going C. go D. have gone
18. I shall do the job to the best of my....
A. capacity B. ability C. knowledge D. talent
19. If it's raining tomorrow, we shall have to put ... the match till Sunday
A. off B. away C. in D. on
20. It's obvious that neither the works ... to fight the new rules.
A. nor the manager intend B. intend nor the manager
C. nor the manager intends D. intend nor the manager intends
21. She stopped him ... home by hiding the car key.
A. not drive B. not to drive C. to drive D. from driving
15
22. When he ... all the letters, he took them to the post office.
A. has written B. had written C. wrote D. had been writing
23. The flat ... of three rooms, with a kitchen and a bathroom.
A. composes B. contains C. includes D. consists
24. After Mary ... her degree, she intends to work in her father's company.
A. will finish B. is finishing C. finishes D. will have finished
25. ... the rise in unemployment, people still seem to be spending more.
A. Meanwhile B. Nevertheless C. Although D. Despite
Which sentence expresses the same idea as the given one?
26. The thick fog made it impossible for the plane to land.
A. The plane couldn't land
B. We couldn't control the plane because the fog was thick
C. We couldn't control the plane because of the thick fog.
D. The thick fog prevented the plane from landing
27. I never want to see another 

File đính kèm:

  • pdf34_bai_test_on_thi_thpt_quoc_gia_mon_tieng_anh_nam_2017_co_d.pdf
Đề thi liên quan