Đề thi đề xuất - Môn thi: Tiếng Anh 9

doc4 trang | Chia sẻ: hong20 | Ngày: 13/11/2020 | Lượt xem: 13 | Lượt tải: 0download
Bạn đang xem nội dung tài liệu Đề thi đề xuất - Môn thi: Tiếng Anh 9, để tải tài liệu về máy bạn click vào nút DOWNLOAD ở trên
ĐỀ THI ĐỀ XUẤT
Kỳ thi: Vào THPT chuyên
Môn thi: Tiếng Anh 9 	; Thời gian làm bài: 150 phút
Họ và tên: Nguyễn Thanh Hà 	; Chức vụ: Giáo viên
Đơn vị: Trường THCS Chân Lý
Nội dung đề thi:
I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.
1. A. teach 	B. please 	C. people D. pleasure
2. A. study 	B. subject 	C. computer D. difficult
3. A. maps 	B. things 	C. events D. reports
4. A. music 	B. lesson 	C. listen D. answer
5. A. price 	B. ring 	C. light D. science
6.A. passed	B. watched	C. played	 D. washed 
7.A. proud	B. about	C. around	D. would
8.A. market	B. depart	C. card	D. scare
9.A. entrance	 B. paddy	C. bamboo	D. banyan
10.A. problem	 B. love	C. box 	D. hobby
II. Choose the best answer to complete the following sentences.
1. Young generation is fond................. wearing Jeans.
A. in 	B. at 	C. of 	D. on
2. There is always .................. traffic in the city center at rush hours.
A. strong 	B. full 	C. heavy 	D. many
3. How many people took part .............. the contest?
A. in 	B. from C. with 	D. to
4. I want to ask my parents ................... some money.
A. from 	B. for 	C. with D. about
5. You are very different ........................ your brother.
A. to 	 B. for 	C. with 	D. from 
6. I am better........................ English than Nam.
A.	than B. with 	C. at 	D. for
7. You will not pass the exam ......................... working harder.
A. unless B. if 	C. without 	D. although
8. It was raining very ......................... so I had to wear my raincoat.
A. wet B. badly 	C. hard 	D. heavy
9. Mr. Hung said he .............................. 35 the following week.
A. was B. is 	C. will be 	D. would be
10. Don’t let the good chance go........................ .
 A. by B. on C. over 	D. off
III. Use correct tenses of the verbs in brackets.
When I see my sister again, she (finish) all her exams.
2. Can we stop working soon? I (start) to feel very tired.
A new bridge (build) across the river. Workers (start) last year and the bridge (expect) to open next year.
4. They (see) to go out three times a day.
5. Did you see the film (show) on T.V last night?
6. All the tickets (sell) out by the time we arrived at the theatre.
7. What do you think the children (do) when we get home?
8. If all (go) well, I’ll finish it in a fortnight.
IV. Complete the following sentences with correct form of the words in brackets.
1. I am ............ grateful to you for your help. 	(true)
2. The train service was ............ because it wasn’t used by many people. 	(continue)
3. Hard work always brings ............. . 	(succeed)
4. She is complaining about her..............	(comfort)
5. They often ride their bicycles to the countryside for........... . 	(please)
6. She is very .............. about wild animals. 	(know)
7. He is ready to overcome any .............. .	(hard)
8. Without turning off the light, he ............ left the room. 	(silence)
9. After the explosion, only two people were left ............. . 	(live)
10. My new trousers are too long, they need ........... . 	(short)
V. Read the text below and choose the correct word for each space.
Weather
 Weather influences the lives of everyone. The climate of any country depends on its position on Earth, its ...(1)... from the sea and how high it is. In countries which have sea all ... (2)... them, like Britain and New Zealand, winters are mild and summers are cool. There is not a huge change from one season to ... (3).... Countries near the Equator have hot weather all year with some ... (4)...rain, except in deserts where it rains ... (5)... little. Above the desert there are no clouds in the sky so the ... (6)... of the sun can easily warm the ground during the day but it gets very cold at night. People are always ... (7)... in unusual weather and pictures of tornadoes, for example, are shown on television. Strong winds and rain can ... (8)... a lot of damage to buildings and in spite of modern ... (9)... of weather forecasting they can ... (10)... surprise us.
1. A- distance	 B- space	C- depth	D- length
2. A-through	B-beside	C-around	D-near
3. A- next	B- another	C-later	D-other
4. A- hard	B- large	 C-heavy	D-great
5. A- not	B- quite	 C-more	 D-very
6. A-heat	B- fire	C-light	 D-temperature
7. A- attracted	 B- interested	C-keen	 D-excited
8. A- make	B- happen	C-have	 D-cause
9. A-jobs	B- tools	 C-methods	D-plans
10. A-yet	B - still	 C- already	D-ever
VI. Fill in each blank with one suitable word.
 A doctor ......1...... worked in a village was very annoyed because many people used to
stop him in the street and asked for his .....2.... . In this way, he was never .....3...... for his service and he never managed to earn much ........4..... . He made up his ....5..... to put an end to this. One .........6...... , he was .......7...... by a young man who said to him "Oh, doctor, I've got severe pain in my left side". The doctor pretended to be interested and ......8....... "Shut your eyes and open your mouth". Then he went away, leaving the .......9....... standing in the street with his mouth ........10...... and a large crowd of people laughing at him.
VII. Rewrite the following sentences that keep the same meaning.
1. People think the climate is changing.
 -> The climate....................................................................
2. I lent my car to that man.
 -> That’s...........................................................................
3. As I get older, I want to travel less.
 -> The older...........................................................................
4. She wants someone to make her a new dress.
 -> She wants to have..............................................................
5. Our lessons were held in a very cold classroom.
 -> The classroom in...............................................................
6. If she doesn’t work harder, she’ll lose her job.
 -> Unless..............................................................................
7. These young men became doctors after six years’ training.
 -> After these young men.........................................................
8. That meal was excellent!
 -> What....................................................................................
9. It is sometimes difficult for me to fall asleep at night.
 -> I sometimes have...................................................................
10. They haven’t seen each other for two years.
 -> The last time.........................................................................
VIII. Make sentences from the words and phrases.
If/ it/ not rain/ tomorrow/ I/ go/ camping/ my friends.
 2. You / mind / if I / borrow / car / ?	
 3. Tom / always / going / home / late / so / mother / be/ angry / .
 4. It / be/ necessary / you/ practice English / every day / .
 5. The students/ study/ for exam/ now.
He / can’t / go / work / bicycle / because / live / far / office.
The end
HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI ĐỀ XUẤT
Kỳ thi: Vào THPT chuyên
Môn thi: Tiếng Anh 9 	; Thời gian làm bài: 150 phút
Họ và tên: Nguyễn Thanh Hà 	; Chức vụ: Giáo viên
Đơn vị: Trường THCS Chân Lý
I. Pronunciation 10câu x 0,15=1 ,5
1. D 2. C 3. B 4. A 5. B 6. C 7. D 8. D 9. A 10. B
II. 10 câu x 0,15=1,5
1. A	 2. C	 3. B	 4. C	5. D	 6. A 	 7. B	8. D	 9. C	 10. B
III. 10 đt x 0,15 = 1,5
1. will have finished	5. shown
2. am starting	6. had been sold
3. is being built / started / is expected	7. will be doing
4. are seen	8. goes	 	 
IV. 10 từ x 0,15=1,5
1. truly	6. knowledgeable
2. discontinued	7. hardship
3. success	8. silently
4. discomfort	9. alive
5. pleasure	10. shortening
V. 10 từ x 0,15=1,5
1. C. of 6- C. at 
2. C. heavy 7- C. without 
3. A. in 8- C. hard 
4 B. for 9- D. would be 
5 D. from 10- A. by 
VI. 10 từ x 0,15=1,5
1. who	6. day	
2. advice	7. stopped	
3. paid	8. said	
4. money	9. man	
5. mind	 	10. open
VII. 10 câu x 0,25=2,0
The climate is thought to be changing
That’s the man I lent my car to.
The older I get, the less I want to travel.
She wants to have a new dress made.
The classroom in which our lessons were held was very cold.
Unless she works harder, she’ll lose her job.
After these young men had been trained for six years, they became doctors.
What an excellent meal it was !
I sometimes have difficulty in falling asleep at night.
The last time we saw each other was two years ago.
VIII. 6 câu x 0,25=1,5
1. If it doesn’t rain tomorrow, I will go camping with my friend
2. Do you mind if I borrow your car? ( Would you mind if I borrowed your car? )
3. Tom is always going home late , so his mother is angry
4. It is necessary for you to practice English everyday
5. The students are studying for the exam now
6. He can’t go to work by bicycle because he lives far from his office.

File đính kèm:

  • docDe thi vao THPT Chuyen mon Anh.doc